Početna Sport Vanić: Ekipa prevazišla stresnu situaciju

Vanić: Ekipa prevazišla stresnu situaciju

0

Turbulencije u novosadskom superligašu nisu zaobišle profesionalni pogon koji, sa svoje strane, čini sve da doprinese stabilizaciji kluba. Nenad Vanić, šef stručnog štaba, naglašava da njegovi izabranici na treninzima bez pogovora izvršavaju zadatke i da je ekipa prevazišla stresnu situaciju.

– Nadamo se svi da će stanje biti normalizovano u što skorije vreme i da će najviše klupsko telo naći najbolje rešenje. Jer, “Vojvodina” po svemu zaslužuje da bude jak i stabilan klub – kaže Vanić.

Doprinos igrača, kako trener potvrđuje, ogleda se upravo u odnosu prema obavezama.

– Zaslužuju sve pohvale. Koncentrisani su na rad uz naše napore da se “izolujemo” od evidentnih problema i dočekamo nastavak prvenstvene trke. U duelu sa “Čukaričkim” su pokazali angažovanje, htenje, želju i kvalitet i na takav način najavili izlaz iz teške situacije. Dakle, na debakl protiv “Spartaka” su odgovorili na pravi način i pokazali da je to bio slab dan.

Dešavanja u klubu i odlazak dvojice ključnih igrača na dan utakmice sa Subotičanima, Filipa Malbašića i Bogdana Planića, koji su imali izlazne klauzule u ugovorima, takođe su uticali.

– Otišla su nam dva bitna igrača koja su imala situaciju u svojim rukama. To je jedna od grešaka koja se desila jer klub mora da se pita. Ovako, njih dvojica su imala slobodu u svim uslovima. To je bio generalni problem pred “Spartak”, koji je dosta toga poremetio, ali to nije opravdanje – zaključio je trener crveno-belih.

Izvor: Novosti
Foto: FK Vojvodina/Jelena Grlić