Početna Gradske teme Nelegalno pokušali da nadograde nekadašnji samački hotel na Grbavici, zatvoreno im gradilište

Nelegalno pokušali da nadograde nekadašnji samački hotel na Grbavici, zatvoreno im gradilište

0

Gradska inspekcija zabranila je u sredu, 14. septembra, radove na nelegalnoj nadogradnji objekta u Ljermontovoj 4.

Građani su prijavili nadležnima da se na zgradi izvode radovi, zbog čega su građevinski inspektori izašli na teren. Kako u Gradskoj upravi kažu, konstatovano je da se trospratnica nadograđuje bez dozvole, te je gradilište zatvoreno.

U postupku inspekcijskog nadzora utvrđeno je da se na adresi u Ljermontovoj ulici br. 4, izvode bespravni radovi na nadogradnji stambene zgrade. Ovaj organ je doneo rešenje o uklanjanju i rešenje o zatvaranju gradilišta – kažu u inspekciji.

Iz ove Uprave nisu naveli ko je izvodio radove na nadogradnji nekadašnjeg samačkog hotela u Ljermontovoj.

Pre nekoliko nedelja građani su se obratili redakciji žaleći se na to da se na zgradi u njihovom komšiluku izvode radovi, ali da nema nikakve građevinske table, niti bilo kakvog obaveštenja.

Prilikom obilaska nekadašnjeg samačkog hotela reporteri nisu zatekli radnike, ali nisu videli ni tablu sa obaveštenjem o radovima.

Proverom u bazi podataka građevinskih dozvola, 021.rs je utvrdio da i dalje nema nikave dozvole za radove u ovoj ulici, sem što je od ranije Uprava za urbanizam odbila zahtev za izdavanje lokacijskih dozvola, dok na ponovni zahtev još nije odgovoreno.

U ovom dokumentu se navodi da je zahtev podnela Stambena zajednica Ljermontove 4, a uprava je ukazala na to da se zahtev odbija jer je u dokumentaciji predstavljena nadogradnja, dok se zahtev odnosio na rekonstrukciju.

Zgrade u Ljermontovoj 2 i 4 sagrađene su pre šezdesetak godina kao samački hoteli sa po oko 80 soba koje u proseku imaju 12 kvadratnih metara, sa zajedničkim kupatilima.

Nekada su tu živeli radnici društvenih preduzeća i državnih ustanova, a vremenom su ih naselile porodice koje su postale vlasnici, dok je deo ostao u javnom vlasništvu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay