Početna Gradske teme Nema više sportskih terena kraj stadiona, sve spremno za megalomanski tržni centar

Nema više sportskih terena kraj stadiona, sve spremno za megalomanski tržni centar

tereni_1Danas su uklonjeni i poslednji sportski tereni koji su se nalazili na poljani između stadiona “Karađorđe” i Spensa.Uklonjena je veštačka trava sa fudbalskog terena i tu je sada ostala samo zemlja, a na nekadašnjim teniskim je ostala još samo šljaka.

Oko terena okruženog žičanom ogradom za bacanje diska ili kladiva prokopani su kanali u koje se postavljaju kanalizacione cevi, pa je ono praktično neupotrebljivo iako još uvek stoji. Jedna zemljana staza i dalje nije prekopana tako da je sportisti koriste za trening dok mogu.

Postavljanje cevi početak je radova na sređivanju infrastrukture za budući objekat. U poslednjoj fazi će biti uklonjen veliki parking u koji je Grad pre dve godine investirao 130.000 evra uprkos protestima građana da se time uništava ono malo zelene površine što je ostalo u ovom delu grada.

Plac je, podsetimo, prodat neposredno pred poslednje izbore, a gradska kasa punija je za 30 miliona evra. Kupac je firma “Nepi real estate project one” iz Novog Beograda koja će tu graditi poslovni objekat do visine od pet spratova.

To preduzeće se inače bavi izgradnjom i upravljanjem šoping centrima u većem broju zemalja, a u Srbiji su vlasnici šoping centra Plaza u Kragujevcu pa je za pretpostaviti da će se i budući objekat u Novom Sadu tako zvati.

Na ovoj lokaciji postoje dva velika prodajna objekta – Merkator i Spens, dok je Bazar udaljen nekoliko stotina metara.

Autor: 021.rs