Početna Gradske teme Nema zainteresovanih kupaca za Dnevnik

Nema zainteresovanih kupaca za Dnevnik

dnevnik

Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas da nije uspeo ni drugi pokušaj prodaje novosadskog novinsko-izdavačkog preduzeća Dnevnik, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.
Kako se precizira na sajtu te agencije priv.rs, Komisija za privatizaciju, u predviđenom roku Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava za učešće u privatizaciji Dnevnika.

Agencija za privatizaciju objavila je 14. avgusta novi poziv za prikupljanje ponuda za kupovinu novosadske medijske kuće Dnevnik a.d. po početnoj ceni od gotovo 3,7 miliona evra, što je pola procenjenje vrednosti te kompanije.

Na prodaju je ponuđeno 98,9 odsto akcija Dnevnika po ceni od 3.698.506 evra. Od toga je 48,6 odsto u vlasništvu Vojvodine, 48,4 odsto u vlasništvu države Srbije, a vlasnik 1,9 odsto akcija je Grad Novi Sad.

Prodaja Dnevnika po novom Zakonu o privatizaciji oglašena je prvi put 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji gde država ima vlasnički udeo. Krajnji rok za privatizaciju medija u državnom vlasništvu je 31. oktobar 2015. godine, a ako do tada ne dobiju nove vlasnike biće privatizovani podelom akcija zaposlenima bez naknade.

Karanović želi treću šansu

Generalni director Dnevnika AD Svetozar Karanović potvrdio je da je uputio pismo direktoru Agencije za privatizaciju Ljubiši Šubari, a to će učiniti i resornim ministarstvima, da se pre isteka zakonskog roka za privatizaciju medija 31. oktobra razmotri mogućnost objavljivanja trećeg poziva za prodaju Dnevnik AD
Novi Sad.

Karanović je rekao da bi bilo dobro sačuvati zdravo jezgro kuće, spasiti izdanja koja su rentabilna i 60 zaposlenih.

Mi trenutno imamo 15.000 pretplatnika na ‘Poljoprivrednik’ i ‘Dobro jutro’ i ne bi bilo dobro da ih ostavimo bez tih časopisa, kao što bi bilo loše i da 40 stalno zaposlenih i 20 honoraraca ostavimo bez posla“, rekao je Karanović.

Autor: Beta, FoNet
Foto: RTV