Početna Gradske teme Nemanja Starović: Na čelu grada nalazi se čovek čije obrazovanje, kulturu, nepotkupljivost...

Nemanja Starović: Na čelu grada nalazi se čovek čije obrazovanje, kulturu, nepotkupljivost i radnu etiku ni najljući politički protivnici ne dovode u pitanje

1

Nemanja StarovicIstoričar, publicista idirektor Regionalne razvojne agencije Bačka, Nemanja Starović, za portal NsHronika.rs ocenio je rad Gradske vlade u proteklom periodu te izneo svoja očekivanja u vezi sa delovanjem buduće vlasti u pozicioniranju Novog Sada kao kulturnog centra naše zemlje.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Mislim da su gradski oci učinili sve što je bilo moguće, imajući u vidu okolnosti sa kojima su bili suočeni. Komunalni sistem grada funkcionisao je bez smetnji, a mi kao građani smo imali na raspolaganju sve usluge gradske uprave i javnih preduzeća. Posebno je važno to što je mandat krunisan dovođenjem velikih investitora iz oblasti auto-industrije, koji će tokom ove i narednih godina zaposliti više hiljada radnika u proizvodnji, ne računajući brojne prateće delatnosti, uz koje će se pozitivan efekat multiplicirati.

Šta bi nova vlast u gradu prvo trebalo da uradi?

– Prioritete u radu će svakako diktirati okolnosti, na koje niko ne može u potpunosti da utiče. No, kada govorimo o strateškim pravcima delovanja, verujem da građani od lokalne vlasti prevashodno očekuju da se angažuje na otvaranju novih radnih mesta i povećanju nivoa bezbednosti u gradu, bez obzira što to ne predstavlja isključivu nadležnosti lokalne samouprave. Osim toga, mora se nastaviti rad na pozicioniranju Novog Sada kao specifičnog mesta na kojem se srpska nacionalna kultura prožima sa centralnoevropskim kulturnim senzibilitetom, a što proslavljaju brojne manifestacije čiji značaj daleko prevazilazi okvire našeg grada i države, koje moramo dalje razvijati i negovati.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Mislim da nema potrebe daleko ići u potrazi na nekim idealnim čovekom, jer sadašnji ‘lordmer’ Miloš Vučević, po mom skromnom sudu zaista odlično obavlja taj posao. Kratko vreme koje sam pre nekoliko godina proveo u njegovom timu, bilo je sasvim dovoljno da se uverim kako se radi o čoveku koji je maksimalno posvećen našem gradu i čija vizija Novog Sada daleko nadilazi izborne cikluse, do kojih jedino dobacuje pogled nekih političara manjeg kalibra. Verujem da svi Novosađani mogu biti ponosni na to što se na čelu grada nalazi neko čije obrazovanje, kulturu, nepotkupljivost i radnu etiku čak ni najljući politički protivnici ne dovode u pitanje.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Privatna arhiva

1 KOMENTAR

  1. vrlo realno i posteno, bez sujete, onako kako je starovic uvek reagovao. Postovanje za Starovica.

Comments are closed.