Početna Gradske teme Nemar novosadskog “Poslovnog prostora” ugasio hub “Apolo”

Nemar novosadskog “Poslovnog prostora” ugasio hub “Apolo”

0

hub-4

Povodom zatvaranja prvog novosadskog hub-a “Apolo” portal novaenergija.net kontaktirao je obe strane. I predstavnike udruženja E-front, koie stoje iza Hub & Coworkinga “Apolo” i kabinet gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića. Odgovore smo dobili i od jednih i od drugih.

Naime, nakon godinu dana rada, prvi tehnološki centar za preduzetništvo, Hub & Coworking “Apolo” zatvoren je zbog “netransparetnog i prekomernog finansijskog opterećenja Udruženja od strane JP ‘Poslovni prostor’, njihovog bahatog i neodgovornog odnosa prema zakupcima te zbog nepostojanja sluha i volje da se reši ovaj problem, koji nemaju samo oni, već svi ostali zakupci u PC Apolo”, naveo je Dragan Antonić, iz udruženja E-front.

Na pitanje da li su pre ulaska u poslovni prostor imali uvid u troškove održavanja, Antonić navodi:

Iako smo pre ulaska u prostor tražili da dobijemo uvid u prethodne račune za zajedničke troškove, to nam nikada nije omogućeno. Meni je samo usmeno saopšteno da oni mogu iznositi oko 200 po kvadratnom metru. Ovde, međutim, nije fokus na visinu troškova, iako su oni mogli biti smanjeni da su nadležni uradili svoj posao. Npr. raučuni za električnu energiju su mogli biti smanjeni samo izmenom ugovorenih uslova as EPS-om i ugradnjom kondenzatora koji bi skoro potpuno eliminisali stavku reaktivne i prekomerne eraktivne energije. Pored toga, potrošnja vode je tokom 12 meseci fakturisana samo paušalno a niko od nadležnih iz JP “PP” na to nije reagovao. Ipak, najveći problem je netransparentnost obračuna. Npr. više puta smo tražili obajšnjenje računa za električnu energiju ali nikada nismo dobili odgovor, iz meseca u mesec se naš udeo učešća u zajedničkim troškovima menja, a ne znamo zašto. Neki troškovi su tokom nekih meseci postojali, a tokom nekih ne. Takođe, nepostojanje pouzdane informacije o ukupnoj površini poslovnog prostora i lokala, kao ključnog faktora za obračun učešća je veliki problem. Kako što ste videli objekat nije niti etažiran niti uklnjižen jer za njega ne postoji upotrebna dozvola a ona nije dobijena zato što JP “PP” nije dostavilo potrebnu dokumentaciju dve godine.

Antonić navodi i to da su se obraćali Gradskom veću, gradonačelniku, nadležnom članu gradskog veća – Aleksandru Bašiću, a da odgovore nikada nisu dobili.

Iz kabineta gradonačelnika Novog ubrzo smo dobili odgovor na isto pitanja, i to u vidu saopštenja, ali od člana Gradskog veća za privredu, mr Gorana Sečujskog.

Zvanično saopštenje i razloge zbog kojih je zatvoren prvi novosadski hub možete pročitati OVDE!

Izvor: Novaenerija.net
Foto: Facebook/Hub & Coworking “Apolo”