Početna Gradske teme Nenad Pagonis i Vasa Mijić na humanitarnom turniru “Trojka iz bloka”

Nenad Pagonis i Vasa Mijić na humanitarnom turniru “Trojka iz bloka”

trojka1

Na platou Spensa danas je održan humanitarni turnir „Trojka iz bloka“ koji je okupio preko 150 učesnika koji su svojim učešćem pomogli akciju koja je namenjena izgradnji kupatila porodici Rodić. Turnir je trajao puna tri sata gde su učesnici šutirali trojke sa tri pozicije sa po 5 pokušaja. Na samom početku, obratio nam se proslavljeni odbojkaški reprezentativac Vasa Mijić, koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio se svima koji su došli da podrže ovu akciju:

„ Podržavam akcije ovog karaktera jer živimo u teškim vremenima kada i mali gest nekome znači mnogo. Mi Novosađani smo malo povučeni kada su ovakvi događaji u pitanju i treba nas malo pogurati da zajedničkim snagama nekog usrećimo, ali kada se desi ta inicijativa onda smo najsložniji i spremni smo da uradimo mnogo“, izjavio je Mijić.

trojka

„Trojka iz bloka“ je sportsko humanitarna organizacija čija realizacija omogućava izgradnju i opremanje kupatila za potrebe socijalno ugroženih porodica na području Balkana. Razlog pokretanja ovog projekta je činjenica teških životnih uslova velikog broja višečlanih srpskih porodica koje oskudevaju u najosnovnijim higijenskim potrebama. Sprovodi se kroz sportsku manifestaciju brzog šutiranja trojki, koja za cilj ima okupljanje mladih ljudi, poznatih ličnosti gde se istovremeno promovišu humanost i sportski duh.

Mladen Matijašević, rekao je da je ovo peti humanitarni turnir, prvi je bio u Kosovskoj Mitrovici, drugi u Kraljevu, treći u Užicu, četvrti u Nišu i danas je u Novom Sadu:

„Imamo podršku KS Srbije, KK Partizan, KK Crvena Zvezda, saradnju paravimo sa lokalnim samoupravama, socijalnim ustanovama i crvenim krstom i tako imamo uvid u to koja porodica je najugroženija i kojoj je4 pomoć najhitnija!„

trojka2

Naš poznati kik- bokser Nenad Pagonis je podržao ovu akciju i izjavio:

„ Na ovakve akcije se odazivam uvek kada sam u mogućnosti jer smatram da je ovom društvu potrebno da se ljudi međusobno pomažu i time čine dobro delo. Mislim da naši sugrađani neguju kulturu odazivanja humanitarnim akcijama dugi niz godina i na to sam veoma ponaosan. „

Možemo sa sigurnošću reći da su danas Novosađani pokazali da imaju veliko srce i da je humanost i dalje na ceni!

trojka3

Autor i foto: Bojana Šević