Početna Aktuelno NEOČEKIVANI OBRT: Balaševići otkazali svadbu!

NEOČEKIVANI OBRT: Balaševići otkazali svadbu!

0

Kako smo pisali pre nekoliko dana, Aleksa Balašević i njegova verenica Nikolina u pozivnici za svadbu 23. juna u klubu “Reset” u Sremskoj Kamenici strogo su zabranili gostima da koriste mobilne telefone, fotografišu i snimke dele na društvenim mrežama. Tako je i bilo, gosti nisu fotografisali i nije bilo nijednog snimka na društvenim mrežama. Zato – što svadbe nije ni bilo!

Naime, dan pred svadbenu proslavu sve zvanice dobile su obaveštenje od Marije Vlajić iz “Protokola Mladenaca” (kako je pisalo na pozivnici) da se svadba otkazuje a o novom terminu će gosti biti naknadno obavešteni.

Kako saznajemo, nedelju dana pred svadbu, nezadovoljna tekstom pozivnice i nekim detaljima planiranog slavlja – Olivera Balašević koja važi za perfekcionistu i osobu što voli da sve stvari drži pod svojom kontrolom – povukla se iz organizacije proslave.

Nezvanično saznajemo iz krugova bliskih mladencima da je odluka doneta jer je procenjeno kako neće biti baš najidealniji prizor da mlada, za koju je Aleksa govorio da je bila nevina kada su počeli da se zabavljaju, dočekuje goste “sa stomakom do zuba”. Zato će da sačekaju septembar ili oktobar i naprave svadbenu proslavu kada se beba rodi.

Ovo je, naime, još jedna u nizu, u najmanju ruku čudnih vesti koje dolaze iz Jovana Cvijića 33 u proteklih godinu i po dana, nakon smrti Đorđa Balaševića.

Prvo su fanovi slavnog kantautora bili zabezeknuti kada su došli da posete njegov grob na 40 dana – i shvatili da je telo pokojnika premešteno na drugo mesto.

Onda su usledili napisi o tome kako su Balaševićevi naslednici naredili skidanje svih njegovih nastupa sa Youtube-a. Ubrzo je stigla i vest da je naređeno skidanje sa Youtube-a i snimka oproštaja Novosađana od njihovog omiljenog Đoleta koji je priređen 22. februara 2021. na Keju žrtava Racije u Novom Sadu. Zabranjen je i rad Balašević Tribute Banda.

Potom smo mogli da čitamo brojna prepucavanja Jelene Bebe Balašević sa fanovima, naredbe da ne donose cveće i sveće ispred njihove kuće na godišnjicu Đoletove smrti. Fanovi su zato odnosili cveće, mandarine i plišane zečeve (iz pesme “Neki novi klinci”) na Balaševićev grob ali je porodica postavila čoveka iz obezbeđenja koji je imao striktno upustvo da sve što se ostavi na grobu odmah sklanja i baca u crne džakove za smeće. Nešto kasnije usledilo je i Bebino prepucavanje sa članicama benda The Frajle.

Afere Balaševićevih naslednika prelile su se i na region pa je tako došlo do skandala u Osijeku prilikom promocije knjige “Planeta dvorište” koju je godinu dana uoči Đoletove smrti objavila Olivera.

Mediji u Hrvatskoj preneli su da je došlo do neprijatne situacije, jer nakon poziva za promociju koju su svi, kako tvrde, uredno dobili, Olivera je zabranila medijima snimanje i fotografisanje tokom promocije, te izjavila da će, ukoliko čuje škljocanje fotoaparata, sve prekinuti.

U svakom slučaju, za ovih godinu i po dana Balaševićevi naslednici punili su stranice regionalne štampe više nego slavni umetnik tokom 44 godine svoje karijere.

Autor: NSHronika.rs
Foto: Kurir, Instagram/privatna arhiva