Početna Gradske teme Niko se nije prijavio za kupovinu novosadskog Dnevnika

Niko se nije prijavio za kupovinu novosadskog Dnevnika

dnevnik-holding-jpg_660x330

Agencija za privatizaciju saopštila je da se niko nije prijavio za kupovinu novosadskog Dnevnika.

“Postupak javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje kapitala subjekta privatizacije “Dnevnik” AD Novi Sad, proglašen je neuspešnim, od strane Komisije za sprovođenje ovog postupka”, navodi se.

Kako je navedeno, postupak je proglašen neuspešnim, s obzirom da u predviđenom roku Agenciji za privatizaciju nije dostavljena nijedna prijava za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

Novosadskom listu je pored gašenja preostala opcija privatizacija podelom akcija zaposlenima, bez naknade. Prodaja “Dnevnika” oglašena je 29. juna, zajedno sa još 37 medija u Srbiji, gde država ima vlasnički udeo.

Privatizacija je, naime, oglašena po stoprocentnoj vrednosti kapitala od 7,4 miliona evra, a potencijalni kupci znaju da će, u drugom krugu, ona biti smanjena. “Po aktuelnim propisima, cena prodaje je u prvom krugu mogla da bude umanjena do 50 odsto, ali je Vlada odlučila da je ne umanjuje, pa su kupci verovatno odlučili da sačekaju drugi krug”, kaže direktor “Dnevnika” AD Svetozar Karanović.

Novi oglas Agencija za privatizaciju mora da raspiše u roku od 15 dana. “Zakon predviđa da početna cena u drugom krugu može da se umanji najviše do trećine procenjene vrednosti kapitala”, kaže Karanović.

Privatizacija “Dnevnika” AD ne podrazumeva i prodaju većinskog vlasništva novosadskog lista “Dnevnik”, jer je 55 odsto njega već prodato. Pravi kapital “Dnevnika” AD čini zgrada sa više od 4.000 kvadrata na atraktivnom placu od 6.000 kvadrata na Bulevaru oslobođenja. Na tom placu je i zgrada štamparije od 5.400 kvadrata.

Izmenama Zakona o javnom informisanju i medijima produžen je rok za privatizaciju medija do 31. oktobra. Prvobitno je rok bio 1. jul, a sada je taj datum određen kao rok za objavljivanje javnog poziva za prodaju kapitala.

Izvor: 021.rs
Foto: rtv.rs