Početna Gradske teme Nikola Škorić svečano otvorio konferenciju “Kako sam izgradio uspešan tim?”

Nikola Škorić svečano otvorio konferenciju “Kako sam izgradio uspešan tim?”

0

TIM

Povodom proslave jedne decenije uspešnog rada, TIM Centar organizovao je konferenciju pod nazivom “Kako sam izgradio uspešan tim?”. Konferencija je održana u Master centru, Novosadskog sajma.

TIM1

Naš centar nosi naziv TIM Centar i timski rad negujemo i prepoznajemo kao jedan od faktora koji su doprineli našem uspehu. Ideja održavanja današnje konferencije je da kroz primere iz prakse naših gostiju koji će govoriti svako iz svog ugla, želimo da ukažemo da timski rad nije teorijski koncept nego da tim u praksi dovodi do dobrih rezultata i da kada oko sebe imamo dobar tim možemo da ostvarimo svoje ciljeve, a zašto ne i snove“, izjavila je Dragana Okanović jedan od osnivača TIM Centra.

Dragana Okanovic

Konferenciju je svečano otvorio Nikola Škorić, poznatiji kao Dragan Torbica, koji je prisutne odveo “iza kamera” serije “Državni posao” i otkrio šta se krije iza uspeha ove nerazdvojne ekipe arhivatora.

nikola Škoric

Pored Nikole svoje iskustvo o uspešnom timu su podelili Vladimir Borković, doktor sportske psihologije, psiholog Svetskih prvaka – Omladinske fudbalske reprezentacije Srbije. Još neka zvučna imena Novog Sada su uveličala ovaj događaj pričama iz ličnog iskustva koje su podelili sa prisutnima pričajući kako su oni napravili svoj uspešan tim. Direktorica i suvlasnica internet kompanije Infostud, “Žena zmaj”, Branislava Gajić Stanojević, koja je svojom pričom da hobi može da preraste u uspešan biznis istakla da ne postoji recept za uspeh.

Branislava

Ne postoji jedan ključ za uspeh potrebno je da se sklopi puno faktora,a sve to zavisi od faze razvoja u kojoj se nalazi firma. U početku sigurno je ključna stvar motivacija osnivača da izgura period i kada je teško i kada nema finansijsku dobit za ono što radite. A kasnije sve svodi na izgradnju jakog tima i kombinaciju sposobnosti firme da gradi sistem i da ostane fleksibilna na tržištu“, rekla je Branislava Gajić Stanojević.

Siniša Zarin, vlasnik kompanije Manual, aktuelni nosilac titule Preduzetnika godine po izboru lista “Blic”, podelio je svoje iskustvo koje je davnih godina počelo od kućne radionice, a danas je uspešan biznis. Tijana Prodanović sa PMF-a/iz tima “Noć istraživača” – ekipa koja nauku čini zabavnom svake godine u našem gradu podelila je svoje utiske o uspešnom timu kojeg je ona član, a Ognjen Tomašević, Novo Kulturno Naselje – nije teško biti dobar komšija pričao je o timu drugara koji su deo grada pretvorili u novi kulturni kutak.

TIM2

Kadar TIM Centra broji deset psihologa gde svako od njih je specijalizovan za određenu oblast. Ovaj centar nudi rad sa ljudskim resursima, ima organizovane edukativne radionice, bavi se istraživanjem i rade psihoterapije. Cilj TIM Centra je da se kroz uspešne primere iz prakse podstiče ideja timskog rada kao uspešnog načina za ostvarenje ciljeva u različitim oblastima – sportu, biznisu, društveno odgovornom poslovanju i zabavi. Jedna od poruka ove konferencije je motivacija svih prisutnih da razmišljaju o konstruktivnim principima koji će njihove ideje i želje pretvoriti u realne rezultate.

Autor: Ljiljana Kozarev
Foto: Vuletić Miljan