Početna Gradske teme Nikolina je prva beba koja se rodila u Novom Sadu u 2019....

Nikolina je prva beba koja se rodila u Novom Sadu u 2019. godini

0

Prva beba koja se rodila u novosadskom porodilištu je devojčica Nikolina, koja je na svet došla u 2:15 časova ujutru.

Nikolina se rodila prirodnim putem, teška je 2.860 grama, dugačka 49 centimetara i dobila je dve desetke. Ona je jedna od sedam beba koje su, za sada, rođene 1. januara u Novom Sadu.

Malu Nikolinu i njenu majku posetio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, koji je čestitao svim roditeljima koji su na samom početku godine dobili prinovu.

Prva beba rođena u 2019. godini dobija 200.000 dinara, dok ostale bebe koje su rođene 1. januara, dobijaju po 50.000 dinara. Osim toga, 200.000 dinara dobiće i bebe koje budu rođene 1. februara, na Dan Grada Novog Sada.

“Pružamo podršku mnogočlanim porodicama i prilikom upisa dece u vrtiće, obezbeđujemo besplatnu užinu, prevoz, a subvencionisaćemo boravak 300 mališana više u privatnim vrtićima. Posebno sam ponosan što će od sledeće školske godine svi đaci prvaci u Novom Sadu dobiti komplet udžbenika. Paket mera podrške porodicama Grad obezbeđuje zahvaljujući stabilnim finansijama i dobrom budžetu. Cilj nam je da ljudi ostaju ovde da žive, a borimo se i da se vrate oni koji su otišli u inostranstvo da se školuju. Za to nam je potrebno više investicija, jer samo snažna ekonomija garantuje razvoj”, zaključio je Vučević.

Tokom 2018. godine u Betaniji je rođeno 6.544 beba, među kojima je 182 blizanca i 16 trojki.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad