Početna Gradske teme Ukida se stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina

Ukida se stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina

Stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina biće ukinuto, saznaje 021.rs.

Ovo stajalište preko puta Banovine, koje je otvoreno u septembru 2018. godine, izazvalo je negodovanje stanara te ulice, zbog čega su se obraćali i Gradskoj upravi za saobraćaj.

Novo stajalište za turističke autobuse nalaziće se na Beogradskom keju. Ukidanje postojećeg stajališta i obeležavanje novog, trebalo bi da budu gotovo do 31. marta 2019. godine.

Pretvaranje dela parkinga na Bulevaru Mihajla Pupina u stajalište za turističke autobuse iznenadilo je građane, jer je to dovelo do smanjenja parking mesta za automobile. S obzirom na to da su i ranije imali problema sa nedostatkom prostora za parkiranje, jedan od stanara obližnjih zgrada obratio se Gradskoj upravi za saobraćaj.

Mišljenje građana da parking nije postavljen na pravom mestu, u Upravi nisu smatrali opravdanim. Kako su tada objasnili, stajalište je postavljeno zbog lakšeg i bezbednijeg manevrisanja autobusa, jer to nije moguće u uzanim gradskim ulicama.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da bi se dovela u sumnju tvrdnja da je autobusima lakše manevrisanje u ovoj ulici. Građani su snimili jedan autobus kako prelazi preko zelene površine kako bi izašao na Bulevar Mihajla Pupina, a građani su naveli da se to ne dešava prvi put i da autobusi ponekad idu u rikverc kako bi uopšte izašli sa stajališta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay