Početna Gradske teme Ukida se stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina

Ukida se stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina

0

Stajalište za turističke autobuse na Bulevaru Mihajla Pupina biće ukinuto, saznaje 021.rs.

Ovo stajalište preko puta Banovine, koje je otvoreno u septembru 2018. godine, izazvalo je negodovanje stanara te ulice, zbog čega su se obraćali i Gradskoj upravi za saobraćaj.

Novo stajalište za turističke autobuse nalaziće se na Beogradskom keju. Ukidanje postojećeg stajališta i obeležavanje novog, trebalo bi da budu gotovo do 31. marta 2019. godine.

Pretvaranje dela parkinga na Bulevaru Mihajla Pupina u stajalište za turističke autobuse iznenadilo je građane, jer je to dovelo do smanjenja parking mesta za automobile. S obzirom na to da su i ranije imali problema sa nedostatkom prostora za parkiranje, jedan od stanara obližnjih zgrada obratio se Gradskoj upravi za saobraćaj.

Mišljenje građana da parking nije postavljen na pravom mestu, u Upravi nisu smatrali opravdanim. Kako su tada objasnili, stajalište je postavljeno zbog lakšeg i bezbednijeg manevrisanja autobusa, jer to nije moguće u uzanim gradskim ulicama.

Nije bilo potrebno mnogo vremena da bi se dovela u sumnju tvrdnja da je autobusima lakše manevrisanje u ovoj ulici. Građani su snimili jedan autobus kako prelazi preko zelene površine kako bi izašao na Bulevar Mihajla Pupina, a građani su naveli da se to ne dešava prvi put i da autobusi ponekad idu u rikverc kako bi uopšte izašli sa stajališta.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay