Početna Gradske teme Ninamedia zvanični Lider konkurentnosti i održivog razvoja u regionu

Ninamedia zvanični Lider konkurentnosti i održivog razvoja u regionu

0

ninamedia2

Ninamedia, najveća domaća agencija za media monitoring, juče je na Dunavskom biznis forumu proglašena Liderom konkurentnosti i održivog razvoja u regionu. Priznanje koje je uručeno osnivaču Ninamedije Draganu Radiću dodeljuje se za ispunjavanje svih kriterijuma koji podrazumevaju takav razvoj kompanije koji raspoloživim resursima zadovoljava potrebe tržišta, raste i razvija se, ne ugrožavajući sredinu u kojoj posluje, čime se osigurava dugoročno postojanje kompanije i njenog okruženja, što je suštinski važno za celokupni društveni razvoj.
Ovogodišnji Dunavski biznis forum je četvrta međunarodna naučno-stručna konferencija čije su ključne teme ideja i realizacija Dunavske strategije, diplomatija u službi privrednog povezivanja i razvoja Dunavskog regiona, konkurentnost i održivi razvoj, preduzetništvo, značaj i uticaj medija u povezivanju.

ninamedia1

Govoreći o izazovima sa kojima se susreću preduzetnici u našem regionu, Dragan Radić je istakao problem razvoja kvaliteta proizvoda i podizanja nivou usluga na najviši svetski nivo u sredini gde su troškovi i ulaganja jednako visoki kao u zemljama EU, a povraćaji znatno niži.

“Naš poslednji razvojni projekat podrazumevao je ulaganje u kupovinu i prilagođavanje nemačkih softvera čija je cena ista u Nemačkoj, SAD i Srbiji. Paralelno sa tim, udružili smo se sa jednom od najboljih svetskih kompanija za medijski monitoring digitala kako bismo razvili aplikaciju za praćenje i analizu celokupnog digitala u Srbiji i po prvi put na našem tržitu plasirali i android aplikaciju. Ako želite da pružite svetski kvalitet u našem regionu, ako želite da razvijate tržište i postavljate standarde kvaliteta što smoo kao lideri dužni da činimo, izuzetno je teško ostati konkurentan sa povraćajima koje imamo u našem regionu. Jedini način da se ovo prevaziđe jeste kroz saradnju i povezivanje.”

ninamedia

Autor i foto: NsHronika.rs