Početna Gradske teme Noćna ambulanta za odrasle Hitne pomoći počinje sa radom do kraja nedelje

Noćna ambulanta za odrasle Hitne pomoći počinje sa radom do kraja nedelje

Noćna ambulanta za odrasle Hitne pomoći trebalo bi da počne da radi do kraja nedelje u krugu Kliničkog centra Vojvodine, u nekadašnjoj zgradi Metadonskog centra.

Kako piše “Dnevnik”, u toku je njeno opremanje.

Metadonski centar preseljen je u Kliniku za psihijatriju, odakle je prošle nedelje ukradeno 59 flaša metadona, a u prostor koji su oni donedavno koristili ovih dana se useljava hitna pomoć. U drugom delu zgrade bila je ambulanta Opšte prakse Doma zdravlja, koja je preseljena u Polikliniku, a u prostorije koje su oni koristili nakon desetak godina ponovo su vraćene Centru za patologiju.

U Urgentnom centru KCV svakodnevno imaju oko 70 pacijenata koji dođu na pregled i traže pomoć, bez prethodne posete lekaru opšte prakse ili pozivanja hitne pomoći. Njima je najčešće potrebna pomoć lekara opšte prakse, a otvaranjem punkta hitne pomoći u krugu bolnice, pacijenti će moći da dođu prvo u hitnu pomoć, a ukoliko je potrebno, biće prosleđeni u Urgentni centar.

U drugom delu objekta bila je služba medicine rada Doma zdravlja, odnosno izabrani lekari primarne zdravstvene zaštite zaposlenima u najvećoj pokrajinskoj bolnici. Sada su oni u zgradi Poliklinike.

Autor: Dnevnik