Početna Kultura Ruski bend Arkona na Exit-u

Ruski bend Arkona na Exit-u

Pored već objavljenih imena, među kojima su Angelic Upstarts, The Black Dahlia Murder, Discharge, Destruction i mnogi drugi, na “najeksplozivnijoj bini” festivala Exit u četvrtak 6. jula naći će se giganti pagan metal scene, ruski bend Arkona, najavili su danas organizatori.

Ovaj ruski bend je miljenik i domaće i svetske publike, a zajedno sa ljubiteljima Exit festivala proslaviće 15 godina postojanja ekskluzivnim koncertom na Explosive bini koju oni sami nazivaju svojom drugom kućom.

Harizmatična Maša i bend još jednom će prizvati duhove predaka i staroslovenskog nasleđa među drevnim zidinama Petrovaradinske tvrđave.

Arkona neće biti jedina poslastica prvog dana za ljubitelje tvrđeg zvuka, jer pravo iz Meksika stiže latin-core senzacija Thell Barrio.

Njihov miks metala, hardkora, repa i latino zvuka rezultirao je jedinstvenim zvukom kome su oni sami dali ime “latin-core” i koji je brzo našao svoje poklonike.

Istog dana binu će okupirati i alt-metal Irci Words That Burn koji će svojom melodičnom i tvrdom muzikom izazvati upale mišića posetioca Explosive bine, a isti efekat imaće i energični hrvatski groove metalci Cold Snap.

Beogradski Void Inn doneće svoje mračne i opskurne tekstove ukombinovane sa heavy doom zvukom, a još jedan domaći bend, moderni metal core sastav Sequence, zaokružiće sjajnu postavu za četvrtak.

Među novim talasom najavljenih imena nalazi se i Haos, najstariji aktivni pank-rok bend iz Rumunije koji se ne boji da u tekstove ubaci svoje političke poruke i stavove i koji će zauzeti scenu u subotu 8. jula.

Sledećeg dana death metal meksički sastav Armada i domaći mladi thrash metalci Deathonation doneće svoj furiozni zvuk na Tvrđavu, a tog dana scenom će zavladati i veterani brutal death metal zvuka kod nas – Sacramental Blood.

Autor: Tanjug