Početna Sport Planić: Duel sa Voždovčanima trenutno nam je najvažniji

Planić: Duel sa Voždovčanima trenutno nam je najvažniji

0

Dve nedelje pauze u prvenstvu fudbaleri Vojvodine koriste da se što bolje spreme za nagomilane obaveze koje im slede u finišu ovog dela Superlige Srbije, kao i u četvrtfinalu Kupa.
U subotu crveno-beli igraju važnu utakmicu s Voždovcem u Beogradu (početak u 17 časova), a u sledeću sredu očekuje ih duel u Kupu, u kojem će biti domaćini Borcu iz Čačka (18). Posle toga, u nedelju 9. aprila, dočekaće tim niškog Radničkog na “Karađorđu” (19), a poslednji susret u ligaškom delu sezone igraju s Radnikom u Surdulici, koji je na programu 13. aprila, od 17 časova.

Saigračima su se juče na treningu priključili mladi, U-20 reprezentativci, Lazar Zličić i Milan Lazarević, a danas se očekuje povratak članova U-21 selekcije Dejana Melega i Nikole Antića. U susretu sa Voždovcem trener Dragan Ivanović neće moći da računa na pocrvenelog Marija Maslaća i još uvek povređenog Dušana Jovančića.

“Oporavili smo se od poraza i zaboravili utakmicu s ekipom Mladosti. Iako su nas neuspesi kod kuće u duelima s Crvenom zvezdom i Mladosti zaboleli, teško je bilo očekivati da ćemo sve utakmice na domaćem terenu uspeti da dobijemo. Imali smo pauzu, dobro smo trenirali i spremamo se za duel s Voždovčanima, koji je za nas trenutno najvažniji”, tvrdi štoper Bogdan Planić.

Planić dobro poznaje subotnjeg rivala, čiju snagu i potencijal je ovako ocenio:

“Beograđani nemaju stranaca u ekipi. Sve su to iskusni igrači koji već godinama igraju u domaćem prvenstvu i imaju visok nivo kvaliteta. Jasno je da nam neće biti lako, ali daćemo sve od sebe kako bismo upisali sva tri boda. Ovih dana odradićemo video-analizu protivnika i siguran sam da ćemo spremno dočekati ovaj važan ispit”.

Maslać će izostati zbog crvenog kartona dobijenog u susretu s Lučancima, pa može da se nasluti da će crveno-beli igrati s četvoricom fudbalera u poslednjoj liniji.

“To je sasvim moguće, s tim da verujem kako će se Darko Puškarić vratiti na mesto centralnog beka i da ćemo igrati u tandemu. Put ka pobedi vodiće nas preko agresivne igre i visokog presinga, odnosno napada na poslednju liniju Voždovca. Uspemo li da nametnemo naš stil, a verujem i ubeđen sam da hoćemo, bićemo na dobrom putu ka osvajanju čitavog plena”.

Posle prvenstvenog okršaja Vojvodini sledi duel s Borcem u Kupu.

“Reč je o još važnijoj utakmici, jer, realno, u Kupu smo mnogo bliži osvajanju trofeja nego u prvenstvu. Trebali bi da prođemo u polufinale, gde nas očekuju dve utakmice, a ubeđen sam da niko ne može da nas nadigra i savlada u dva susreta. U svakom slučaju, u finišu sezone očekujem pobede kojima bismo obradovali naše navijače”, najavio je Bogdan Planić.

Autor: Dnevnik
Foto: Instagramm/Fk Vojvodina