Početna Gradske teme Nova “NS bike” sezona počinje u ponedeljak

Nova “NS bike” sezona počinje u ponedeljak

“NS bike” sezona, deveta po redu, počeće u ponedeljak, 1. aprila.

Zainteresovani za ovaj vid prevoza po gradu moći će da koriste bicikle na 14 stanica: Štrand, Spens, Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, Kampus Univerziteta, Detelinara I (Rumenačka ulica, kod “ABC centra”), Novo naselje (Bulevar Jovana Dučića), Liman III (Dom zdravlja i NIS), Petrovaradin (Preradovićeva ulica, kod pošte), Beogradski kej, Detelinara II (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Futoška ulica (preko puta kasarne “Dr Arčibald Rajs”), Bulevar patrijarha Pavla.

Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni “Parking servisa” u Ulici Filipa Višnjića 47 (od ponedeljka do subote) od 9 do 19 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala po ceni od 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan.

I ove sezone korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu (po ceni od 1.100 dinara), odnosno da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata.

Takođe, na internet prezentaciji “NS bike” sistema i sa Gugl prodavnice može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanica za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Više informacija o radu “NS bike” sistema može se pronaći OVDE.

Izvor: 021
Foto: Pixabay