Početna Gradske teme Nova “NS bike” sezona počinje u ponedeljak

Nova “NS bike” sezona počinje u ponedeljak

0

“NS bike” sezona, deseta po redu, počeće u ponedeljak, 17 maja.

Zainteresovani za ovaj vid prevoza po gradu moći će da koriste bicikle na 15 biciklističkih stanica: Štrand, Spens. Železnička stanica, Srpsko narodno pozorište, kampus Univerziteta, Detelinara, Rumenačka ulica, kod ABC centra, Novo naselje, Liman 3 (Dom zdravlja), Liman 3 (NIS), Petrovaradin, Beogradski kej, Detelinara 2 (ugao ulica Kornelija Stankovića i Milenka Grčića), Futoška ulica (preko puta kasane “DR Arčibald Rajs”), Bulevar Patrijarha Pavla i Bulevar kralja Petra prvog, na uglu sa Kisačkom ulicom.

Sve stanice su automatizovane, što znači da je iznajmljivanje bicikala omogućeno 24 sata.

Novi korisnici mogu se registrovati na blagajni parking servisa u ulici Filipa Višnjića 47, od ponedeljka do subote od 9 do 19 časova. Registracija podrazumeva izradu čipovane korisničke kartice po ceni od 600 dinara, što omogućava iznajmljivanje bicikala po ceni od 30 dinara za sat vremena, odnosno 170 dinara za ceo dan.

I ove sezone korisnici mogu da se opredele i za sezonsku pretplatu (po ceni od 1.100 dinara), odnosno da svakodnevno iznajme bicikl u trajanju od dva sata.

Takođe, na internet prezentaciji “NS bike” sistema i sa Google prodavnice (Play store) može se preuzeti android aplikacija koja sadrži informacije o lokacijama stanice za iznajmljivanje, pregled broja trenutno raspoloživih bicikala, kao i broj slobodnih mesta za razduživanje bicikala za svaku od stanica, u realnom vremenu.

Autor: Milica Ćirić
Foto: Pixabay