Početna Gradske teme Nova šansa za izgradnju parkinga kod instituta u Sremskoj Kamenici

Nova šansa za izgradnju parkinga kod instituta u Sremskoj Kamenici

0

Instituti u Sremskoj Kamenici mogli bi da dobiju ranije najavljene parkinge, a koji će prethoditi izgradnji spratne garaže ukoliko novi tender Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije bude uspešan.

Ovo je ponovljeni tender, nakon što se u prvom pregovaračkom postupku tri zainteresovane firme kojima je Grad dostavio ponude nisu prijavile za posao.

Uprava traži od zainteresovanog projektanta tehničku dokumentaciju za izgradnju parkirališta i javnog osvetljenja kod kompleksa instituta. Reč je o nameri Grada da se prvo izgradi parking zapadno od glavnog pristupnog puta, za oko 100 vozila i sa okretnicom za autobus. Takođe, očekuje se izgradnja parkinga istočno od pristupnog puta, za oko 400 vozila. Rok za izradu dokumentacije će, po konačnoj dodeli posla, biti najviše četiri meseca.

Pretpostavka je da će posao biti vredan nešto manje od milion dinara, koliko je iznosila ukupna vrednost posla u prethodnom postupku.

Prema planovima Grada, spratne garaže trebalo bi u potpunosti da reše problem parkiranja kod instituta. Najavljena garaža imaće 1.245 kvadrata i dva sprata.

Ovaj postupak je otvoren do 6. maja.

Izvor: 021
Foto: Pixabay