Početna Gradske teme Nova studentska menza otvara se na Spensu

Nova studentska menza otvara se na Spensu

0

Studentski centar Novi Sad otvoriće još jednu studentsku menzu.

Novi restoran od 127 kvadrata, u kom će biti posluživan ručak za 500 studenata, nalaziće se u prizemlju Spensa, prekoputa ulaza na bazene.

Ugovor o zakupu potpisali su danas, 1. februara, direktor Studentskog centra Zoran Martinović i direktor Spensa Dragan Milić.

Restoran će nakon adaptacije biti otvoren u martu.

– Otvaranje novog restorana ima za cilj da rasteretimo “Restoran 1”, popularnu “Veliku menzu”, jer je zbog izgradnje Studentskog centra zatvorena mala menza kod ulaza na Đačko igralište, kao i da studentima obezbedimo još bolju i kvalitetniju uslugu. Spens se zbog svog značaja i simbolike za Novi Sad, ali i blizine većini fakulteta Novosadskog univerziteta nametnuo kao logično rešenje. Adaptacija će trajati oko mesec dana, a otvaranje očekujemo u martu – rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

Za sada će nova menza posluživati samo ručak.

Direktor Spensa Dragan Milić ističe da će saradnja sa Studentskim centrom značajno doprineti oživljavanju i unapređenju pozicije Spensa.

– Spens je bastion sporta i mladosti i jedan od najznačajnijih simbola Novog Sada. Otvaranje studentskog restorana se odlično uklopilo u našu poslovnu viziju i korespondira sa novim konceptom razvoja. Očekujemo da će svakodnevni boravak 500 studenata Novosadskog univerziteta pozitivno uticati na ukupni ambijent i udahnuti novi život celokupnom prostoru Spensa – rekao je Dragan Milić.

Za potrebe rada nove menze neće biti angažovani novi radnici.

– Naši kuvari su u stanju da dnevno pripremaju šest do osam hiljada obroka. Odnosno više od 1,5 miliona obroka godišnje. Trenutno se u našoj kihinji priprema oko 3.500 porcija dnevno – naveo je Martinović.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia