Početna Gradske teme Nova ulaganja u novosadske bazene: Još 60 miliona dinara za sistem za...

Nova ulaganja u novosadske bazene: Još 60 miliona dinara za sistem za prečišćavanje vode na Spensu

0

Spens je raspisao novi tender za “pripremu bazenske vode zatvorenih i otvorenog bazena”, a njegova vrednost iznosi 60 miliona dinara.

Na zatvorenom bazenu koji je van funkcije već više od 19 meseci radiće se na rekonstrukciji sistema za prečišćavanje vode, navodi se u specifikacijama tendera.

Radovi će podrazumevati zamenu filtera, rekonstrukciju hidrauličke PVC mreže, sistema za kontrolu vode i opreme za čišćenje bazena, a rok za prijavu je 21. septembar.

Da podsetimo, gradonačelnik Miloš Vučević je, prilikom posete, ispostaviće se, neuspešno rekonstruisanom bazenu, izjavio da će zatvoreni bazen biti opremljen najsavremenijim filterima kada je reč o biološko-hemijskoj ispravnosti vode, pa će svi oni koji koriste bazen, i građani i sportisti, dobiti najbolje moguće uslove.

Nova rekonstrukcija zatvorenog bazena na Spensu počela je krajem maja ove godine, ali je, kako je rečeno, zbog visokih temperatura obustavljena, a kako je gradonačelnik ranije najavio, “sve će biti gotovo do kraja jeseni”.

Ovi radovi nisu jedini kada je reč o novosadskim bazenima. Osim radova na popravkama neuspele rekonstrukcije zatvorenih bazena na Spensu, koja je dovela do toga da ovaj bazen ne radi 19 meseci, Novi Sad se bavi i izradom idejnog projekta zatvorenog bazena u Futogu, a u toku je ponovni tender za izbor projektanta.

Takođe, Spens je pre nekoliko dana raspisao tender za sanaciju plaže otvorenog bazena sa tribinama, u vrednosti od 30 miliona dinara, dok će, kako je ranije najavljeno iz kabineta gradonačelnika, otvoreni bazen na Sajmištu biti natkriven do kraja godine.

Natkrivanje bazena na Sajmištu koštaće 155,8 miliona dinara sa PDV-om, a radovi, koji će trajati četiri meseca, trebalo bi uskoro da počnu.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay