Početna Gradske teme Nova v.d. direktorka škole u Kisaču onemogućila zaposlenima da uđu u školu,...

Nova v.d. direktorka škole u Kisaču onemogućila zaposlenima da uđu u školu, nije im isplatila plate

Nova v.d. direktorka škole u Kisaču, Ana Leginj, juče je onemogućila zaposlenima da uđu u prostorije škole u koju se zaključala sa novim predstavnikom Saveta roditelja.

Kako javljaju predstavnici kolektiva i roditelji koji su bili ispred škole, ona nije dozvolila profesorima da uđu. Pojedini roditelji su se zabrinuli jer se tamo nalaze poverljivi podaci njihove dece.

Bivša direktorica Ana Vozar kaže za “021” da se ispred škole nalazilo šest, sedam profesora, jer su dobili informaciju da se direktorka nalazi u kancelariji sa “njenim” predstavnikom Saveta roditelja.

– Ona je zvala spremačicu koja sređuje prostorije da joj da rezervni ključ od kancelarije šefa računovodstva. Ja sam nju zvala na mobilni i pitala je šta radi taj gospodin trenutno u kancelariji, a ona je meni odgovorila da je on jedan od roditelja dece, ali ona je sad direktorka, a ne učiteljica i on je za nju član Saveta roditelja i onda mi je prekinula vezu – priča Vozar.

Kako dodaje, ona je nju ponovo nazvala da otključa kapiju profesorima koji se nalaze ispred škole i pitala je zašto je tražila ključ od kancelarije šefa računovodstva dok ona nije tu, na šta je ona odgovorila da ona ima pravo pristupa svim prostorijama u školi.

Vozar kaže da je, nakon nekog vremena, predstavnik Saveta roditelja koji je bio sa novom direktoricom zvao policiju koja je došla i napravila zapisnik, nakon čega su se okupljeni razišli.

Onemogućivanje pristupa nije jedina mera koju je v.d. direktorka sprovela od početka svog mandata, javlja Unija sindikata prodvetnih radnika Vojvodine.

Oni su danas saopštili da je v.d. direktorka “na još jedan način ponizila zaposlene” i to tako što im nije isplatila zaradu.

– V.d. direktorka nije našla za shodno da završi sve potrebne radnje kako bi mogla da potpiše isplatu plate. Kada će se to desiti u ovom trenutku se ne zna, možda kada zaposleni budu omekšali i pristali na jaram koji im se nameće. Ili kada obećaju da će sakupljati tzv. sigurne glasove – piše u saopštenju Unije sindikata.

Podsetimo, nova v.d. direktorica izabrana je uprkos volji nastavničkog veća, saveta roditelja i školskog odbora, a presudno je bilo Mišljenje nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay