Početna Gradske teme Nova vozila za Komunalnu policiju

Nova vozila za Komunalnu policiju

0

Komunalna policija dobila je od Grada Novog Sada dva putnička i jedno terensko vozilo povodom obeležavanja osam godina rada.

Načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove Miroslav Laketić rekao je da trenutno Komunalnu policiju čine tri šefa odeljenja i 47 komunalnih policajaca.

“Tokom ove godine prirodnim odlivom službu je napustilo sedam komunalnih policajaca, ali je na njihovo mesto došlo pet novih koji su u ranijem periodu uspešno završili kurs i prošli obuku. Od početka godine službi Komunalne policije građani su se obratili više od 13 hiljada puta i za taj vremenski period izdali smo preko 2.300 prekršajnih naloga na osnovu raznih odluka koje primenjujemo. Takođe smo pružili više od pedeset asistencija inspektorima Uprave za inspekcijske poslove tokom sprovođenja određenih mera, a bili smo angažovani i prilikom održavanja svih značajnijih manifestacija za Grad”, naglasio je Laketić.

Podsetimo, Komunalna policija formirana je u novembru 2010. godine, a njihova zaduženja su u oblastima komunalnih delatnosti, zaštite životne sredine, ljudi i dobara, zaštite i održavanja reda u korišćenju zemljišta, prostora, lokalnih puteva, ulica i drugih javnih objekata.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad