Početna Gradske teme Nova vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

Nova vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć

1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat prisustvovali su predaji tri sanitetska vozila za urgentne ekipe, putničkog vozila za prevoz pacijenata na dijalizu i terenskog vozila, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć za čiju nabavku je sredstva obezbedio Grad Novi Sad.

Grad Novi Sad je za podršku Zavodu za hitnu medicinsku pomoć ove godine iz budžeta izdvojio 19 300 000 dinara za nabavku tri sanitetska vozila za hitne intervencije sa najmodernijom opremom prema standardima Evropske unije, zatim, za jedano kombi-vozilo za pacijente koji idu na dijalizu i za terensko vozilo koje je potpuno prilagođeno slučaju vožnje u lošim vremenskim uslovima, jer omogućava lakši prilaz pacijentima koji se nalaze u teže pristupačnim prigradskim naseljima. Grad kontinuirano i konkretno pomaže i izdvaja značajna novčana sredstva za pružanje kvalitetne zdravstvene zaštite našim sugrađanima i na to sam ponosan. I uvek ću doći da vidim kako je potrošen novac iz budžeta Grada Novog Sada, a mogu samo da pohvalim Gradsku upravu za zdravstvo koja je ove godine izvršila kvalitetno opremanje mnogobrojnih ustanova zdravstvene zaštite, uz racionalan i ekonomičan utrošak sredstava – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

2

Član Gradskog veća za zdravstvo prof. dr Zoltan Horvat pohvalio je menadžment Zavoda za hitnu medicinsku pomoć koji pored toga što vodi računa o zdravlju sugrađana, vodi računa i o racionalnoj potrošnji sredstava.

Naredne godine će još dva vozila reanomobila biti kupljena za Zavod, za šta su sredstva već izdvojena, a time ćemo još više obnoviti vozni park koji će svakako doprineti efikasnijem pružanju urgentne zdravstvene zaštite Novosađanima – rekao je prof. dr Horvat.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć dr Bogdan Živanović rekao je da je od 2012. godine kada je imenovan za direktora, Zavod bio u vrlo lošem stanju, da se vozila nisu održavala kako treba i da je oprema bila zastarela i nije se obnavljala na vreme.

Posle tri godine možemo da kažemo da je najstarije urgentno vozilo koje se kreće ulicama grada iz 2013. godine, a sve zahvaljujući domaćinskoj ekonomiji koju sprovodi tim ljudi iz Zavoda uz veliku podršku gradonačelnika i Gradske uprave za zdravstvo – rekao je direktor Živanović istakavši da je nabavkom vozila značajno skraćeno vreme dolaska do pacijenta.

Autor: NsHronika.rs