Početna Gradske teme Nova zgrada hitne pomoći sledeće godine

Nova zgrada hitne pomoći sledeće godine

Rok za završetak nove zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je kraj marta sledeće godine. Ako radovi budu tekli sadašnjom dinamikom, mogla bi da bude u upotrebi i nekoliko nedelja ranije. Njihova ukupna vrednost procenjena je na pet miliona evra. …
Poziva dnevno bude i 400, a njih oko 100 zahteva izlazak na intervenciju. Kada bude gotova nova zgrada Hitne pomoći, ta služba neće koristiti prostorije u Vršačkoj ulici, jedan od devet punktova u gradu i prigradskim naseljima sa kojih kreću urgentne ekipe. Dobijanjem nove adrese, njihov posao biće i te kako olakšan.

Nova zgrada Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je objekat koji se gradi i biće opremljen po evropskim standardima. Svojim položajem će omogućiti brz izlazak i pravovremeni dolazak urgentnih ekipa do pacijenata, odnosno do unesrećenih, prvenstveno kod onih životno ugroženih, gde nam je svaki minut dragocen“, kaže Olivera Bebić Glumac iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Objekat na Bulevaru patrijarha Pavla prostiraće se na 5.300 metara kvadratnih. U njemu će biti pedijatrijska hitna služba, ambulanta za odrasle i sobe za reanimaciju i opservaciju. Predviđeno je i mesto za stomatološku ordinaciju i sve vreme otvorenu apoteku.

Kol-centar biće povezan sa svim kolima Hitne pomoći u gradu i okolini, ali i zdravstvenim ustanovama u celoj Srbiji. Imaće i edukativni centar, koji će moći da se pretvara u prostor sa 200 kreveta, u slučaju elementarne nepogode ili zaraznih bolesti.

Izvor: RTV
Foto: Screenshot