Početna Gradske teme Park na Novom naselju će imati igrališta, zelenilo, poslastičarnice, javne česme, fitnes...

Park na Novom naselju će imati igrališta, zelenilo, poslastičarnice, javne česme, fitnes sprave…

0

Novi park, planiran na livadi na ivici Novog naselja, tačnije oivičen Bulevarom vojvode Stepe, Bulevarom Evrope i ulicama Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre, mogao bi da postane najatraktivniji gradski park, ukoliko se izgradi u skladu sa očekivanjima i planovima urbanista.

Naime, kako saznaje 021, nakon nekoliko meseci stagniranja, Gradska uprava za građevinsko zemljište objavila je tender za tehničku dokumentaciju za uređenje ovog parka, u kojem se jasno navodi šta se očekuje od ove nove zelene površine i onih koji će raditi projekat. Grad traži da se precizno urade geomehanička istraživanja, kompletna tehnička dokumentacija, plan preventivnih mera, geodetski radovi, projekat za građevinsku dozvolu, dokumentacija za elektroinstalacije, kao i za javno osvetljenje u parku.

Na prostoru od 3,5 hektara nalaziće se park obogaćen dečijim igralištima, zelenim površinama, fitnes spravama, poslastičarnicom, javnim toaletom, javnim česmama, cvetnim parterom, šetalištem, klupama…

U konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender, Grad navodi da su Novo naselje i Detelinara proteklih godina pretrpeli velike promene, s obzirom na to da je stanovnika sve više. Kuće su postale višespratne zgrade, ali ovu transformaciju nije pratila izgradnja novih parkova i uređenje zelenila.

Najbliži parkovi građanima koji žive u ovim delovima Novog Sada su Železnički i Futoški park, koji nisu dovoljno veliki da pokriju sve teritorije – Detelinaru, Banatić, Sajmište, Novo naselje…

Rok za podnošenje ponuda na ovom tenderu je 28. avgust, kada će se i otvarati pristigle ponude. Kriterijum za dodelu ovog obimnog posla je najniža ponuđena cena.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshot