Početna Gradske teme Park na Novom naselju će imati igrališta, zelenilo, poslastičarnice, javne česme, fitnes...

Park na Novom naselju će imati igrališta, zelenilo, poslastičarnice, javne česme, fitnes sprave…

Novi park, planiran na livadi na ivici Novog naselja, tačnije oivičen Bulevarom vojvode Stepe, Bulevarom Evrope i ulicama Raše Radujkova i Milana Ješića Ibre, mogao bi da postane najatraktivniji gradski park, ukoliko se izgradi u skladu sa očekivanjima i planovima urbanista.

Naime, kako saznaje 021, nakon nekoliko meseci stagniranja, Gradska uprava za građevinsko zemljište objavila je tender za tehničku dokumentaciju za uređenje ovog parka, u kojem se jasno navodi šta se očekuje od ove nove zelene površine i onih koji će raditi projekat. Grad traži da se precizno urade geomehanička istraživanja, kompletna tehnička dokumentacija, plan preventivnih mera, geodetski radovi, projekat za građevinsku dozvolu, dokumentacija za elektroinstalacije, kao i za javno osvetljenje u parku.

Na prostoru od 3,5 hektara nalaziće se park obogaćen dečijim igralištima, zelenim površinama, fitnes spravama, poslastičarnicom, javnim toaletom, javnim česmama, cvetnim parterom, šetalištem, klupama…

U konkursnoj dokumentaciji za ovaj tender, Grad navodi da su Novo naselje i Detelinara proteklih godina pretrpeli velike promene, s obzirom na to da je stanovnika sve više. Kuće su postale višespratne zgrade, ali ovu transformaciju nije pratila izgradnja novih parkova i uređenje zelenila.

Najbliži parkovi građanima koji žive u ovim delovima Novog Sada su Železnički i Futoški park, koji nisu dovoljno veliki da pokriju sve teritorije – Detelinaru, Banatić, Sajmište, Novo naselje…

Rok za podnošenje ponuda na ovom tenderu je 28. avgust, kada će se i otvarati pristigle ponude. Kriterijum za dodelu ovog obimnog posla je najniža ponuđena cena.

Izvor: 021.rs
Foto: Screenshot