Početna Gradske teme Nova zgrada RTV u funkciji od kraja novembra 2019. godine

Nova zgrada RTV u funkciji od kraja novembra 2019. godine

0

Buduće zdanje pokrajinskog javnog servisa biće opremljeno najsavremenijom opremom i tehnikom.

Prvi signal iz nove zgrade Radio-televizije Vojvodine biće pušten krajem novembra iduće godine, najavili su pokrajinski premijer Igor Mirović i ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević, nakon potpisivanja ugovora o finansiranju druge faze radova.

– Radovi na izgradnji nove zgrade RTV-a odvijaju se predviđenom dinamikom i plan je da nova zgrada bude gotova u drugoj polovini 2019. godine – rekao je Mirović, koji je i predsednik Odbora za izgradnju nove zgrade RTV-a.

– Novi objekat pokrajinskog javnog medijskog servisa prilika je za novi zamah i u pravljenju velikih iskoraka u unapređenju kvaliteta programa i svih sadržaja koje pruža RTV – rekao je Vukosavljević, a preneo Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.

Zahvalivši se republičkoj i pokrajinskoj vladi, generalni direktor RTV-a Miodrag Koprivica kazao je da su današnjim ugovorom stvoreni uslovi za završetak 98 odsto građevinskih radova na novoj zgradi.

– Nova zgrada biće opremljena najsavremenijom opremom i tehnikom i iz nje će se emitovati program na srpskom i još 15 jezika nacionalnih manjina – naveo je Koprivica.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay