Početna Gradske teme Nove kamere na novosadskim ulicama još uvek ne snimaju prekršaje

Nove kamere na novosadskim ulicama još uvek ne snimaju prekršaje

kamera_nadzor_11032015_600

Na više novosadskih ulica već mesecima stoje kamere koje bi trebalo da snimaju saobraćajne prekršaje, ali za sada nema tačnih inforamacija o tome kada će one početi da se koriste. Ove moderne kamere su nabavljene jer se ispostavilo da sadašnji sistem video nadzora koji postoji godinama unazad nije toliko efikasan da posluži policiji za kažnjavanje vozača prilikom pravljenja prekršaja. U Gradskoj upravi za 021.rs ni posle višenedeljnog čekanja nisu dostavili nikakvu informaciju o tome šta se dešava sa novim kamerama, čak se nisu udostojili ni da nam kažu da neće da odgovore ili da nemaju nikakvu informaciju.

S druge strane, u saobraćajnoj policiji kažu da čekaju na Grad.

Načelnik saobraćajne policije Milovan Glođović kaže za 021.rs da već nekoliko godina žele da u Novom Sadu proradi sistem identifikovanja, pa potom i kažnjavanja prekršioca korišćenjem sistema video nadzora, ali da uvek ima nekih tehničkih i administrativnih problema i da to ide jako sporo.

Zaista se nadam da ćemo u prvim mesecima naredne godine ući sa nekoliko takvih kamera, jer ideja jeste da se sprovede probni rad od nekoliko meseci, da se uvidi efikasnost sistema, da se vidi njegova održivost i upotrebljivost, a da se potom ide na proširenje takvih mesta i takvih uređaja. Koliko je meni poznato, blizu smo to da završimo, ali ostali su neki tehnički problemi da se prevaziđu“, navodi Glođović

Glođović kaže da će Novosađani kada kamere prorade biti o tome obavešteni i nada se da će sama činjenica da znaju da ih neko snima uticati na vozače da budu pažljiviji u saobraćaju.

Autor i foto: 021.rs