Početna Sport Novosadski rukometaši pomažu rukometašici na rubu egzistencije

Novosadski rukometaši pomažu rukometašici na rubu egzistencije

sljukic_nada

Novosadski rukometaši odlučili su da pronađu način da pomognu nekadašnjoj rukometašici novosadskog Železničara i reprezentacije Jugoslavije Nadi Drvenjak Šljukić (59) koja živi na rubu egzistencije sa bolesnim sinom Miodragom (38).

Kako Nada nije osvojila svetsko, evropsko ili olimpijsko odličje nije zaslužila nacionalnu penziju, iako je igrala u proslavljoj generaciji, pa zbog toga sportisti sada pokušavaju da nađu sistem da pomognu novosadskoj rukometašici.

Generalni skeretar Rukometnog saveza Vojvodine Slobodan Višekruna, predsednik Rukometnog saveza Novog Sada Vitomir Vučković i nekadašnji član oba saveza Dobrivoje Boba Antonić sabrali su sve Nadine zasluge za razvoj sporta i uz molbu i predlog proslediće ih nadležnima kako bi prebrodila nemaštinu.
Obratićemo se gradonačelniku Milošu Vučeviću da se preko odgovarajućih institucija nađe neki smeštaj. Takođe, upravni odbori rukometnih saveza tražiće da se Nadina materijalna situacija pokrene sa “nule” – naveo je Višekruna.

Predsednik Rukometnog saveza Novog Sada Vitomir Vučković rekao je za 021.rs da su do sada Nadi pomagali lično.
Sada ćemo zvanično tražiti smeštaj od Grada, to je već u postupku i trebalo bi da papirologija bude gotova do kraja nedelje. Svi savezi i ministarstva će biti obavešteni, a suštinska pomoć je pomoć Grada – rekao je Vučković.

Kako za 021 kaže predsednik Rukometnog kluba Vojvodina Milan Đukić, crveno-beli će obezbediti deo novca iz svog budžeta za pomoć bivšoj rukometašici, a u januaru će se održati “Svesrpski kup” od kojeg će sav prihod biti namenjen za pomoć Šljukićevoj.

Kup će se održati u januaru i biće humanitarnog karaktera za pomoć našoj proslavljenoj rukometašici. Vojvodina će odvojiti određenu sumu, a i novac od ulaznica biće namenjen za pomoć. Na turniru će nastupiti Spartak, Borac iz Banjaluke, vicešampion Republike Srpske i Vojvodina – navodi Đukić.

Nada Drvenjak Šljukić kaže da ne traži milostinju nego posao i mogućnost da ostvari penziju do koje ima još godinu i po dana. Podsetimo, nekadašnja reprezentativka Jugoslavije u rukometu celo leto provela je sa bolesnim sinom u kabini na novosadskom kupalištu, a kako je pregurala taj period pročitajte u članku “Bivša reprezentativka u nemaštini, živela u kabini na Štrandu”.

Autor: 021.rs
Foto: Nenad Mihajlović