Početna Gradske teme Nove mere Gradskog štaba u Novom Sadu

Nove mere Gradskog štaba u Novom Sadu

0

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada doneo je nove naredbe koje se odnose na gradski prevoz, kao i na rad trgovina, ugostiteljskih objekata, pozorišta, bioskopa i drugih ustanova kulture.

– Obavezuju se trgovine da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 21 čas.

– Trgovinski/tržni centri radno vreme će organizovati u periodu od 5 do 18 časova.

– Ugostiteljski objekti, kao i pozorišta i bioskopi, u obavezi su da radno vreme organizuju u periodu od 5 do 18 časova.

– GSP “Novi Sad” će prevoz organizovati tako da popunjenost mesta za stajanje u autobusu ne bude veća od 50 odsto.

Putnici su, uz obavezno korišćenje zaštitnih maski, u obavezi da dok čekaju da uđu u autobus obezbede distancu od najmanje 2 metra od ulaza/izlaza u vozilo.

Takođe, obavezuje se GSP da utvrdi red vožnje uz pojačan broj polazaka u saobraćajnim špicevima, kao i redukovan broj polazaka van saobraćajnih špiceva.

– Zabranjuje se, od 23. novembra do 7. decembra, na teritoriji Novog Sada organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija, sem održavanja sportskih takmičenja bez prisustva publike, uz puno poštovanje i sprovođenje svih propisanih mera zaštite.

– Zabranjuje se organizovano okupljanje više od pet osoba na javnim zatvorenim i otvorenim prostorima, uz obaveznu fizičku distancu od minimum 1,5 metara između ljudi.

– Naređuje se upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum 1,5 metara.

– U svim javnim zatvorenim objektima, kao i u svim trgovinskim i ugostiteljskim objektima ograničava se broj osoba koje mogu biti istovremeno prisutne, tako da na svaka 4 m2 može biti prisutna jedna osoba.

“Gradski štab poziva sve građane na solidarnost u mesecima pred nama koji pogoduju razbuktavanju epidemije. Na sednici Štaba je zaključeno da je neophodno striktno poštovanje svih mera i apelovano je na građane da pomognu jedni drugima pridržavanjem propisanih pravila ponašanja, kako bi se ovo teško stanje prevazišlo sa što manje negativnih posledica”, navodi se u saoštenju.

Izvor: 021
Foto: Pixabay