Početna Gradske teme Nove mere zaštite u Novom Sadu

Nove mere zaštite u Novom Sadu

0

Gradski štab za vanredne situacije Novog Sada doneo je četiri nove naredbe, a u skladu sa sve gorom epidemiološkom situacijom na teritoriji grada.

“Broj novoinficiranih ljudi u Novom Sadu i juče je prešao 300, a deo stanovnika se i dalje ponaša neodgovorno, kao da ne prihvata realnost teškog stanja uzrokovanog virusom Кovid 19. U skladu sa procenama i očekivanjima epidemiologa, ali i uz odgovornost prema zaštiti zdravlja građana i funkcionisanju privrede grada, Gradski štab je usvojio novi paket, znatno pooštrenih, mera”, poručuju u Gradskoj kući.

Obavezuju se taksi vozači i korisnici na obavezno korišćenje zaštitnih maski prilikom pružanja usluga taksi prevoza na teritoriji Novog Sada, s tim da korisnici usluga ne mogu koristiti prednje sedište u taksi vozilu.

Ugostitelji moraju da rasporede stolove tako da obezbede distancu od najmanje dva metra između stolova, a pritom za jednim stolom ne može biti više od četiri osobe, izuzev ukoliko se radi o članovima iste porodice.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost kao noćni klubovi, su u obavezi da ulazak u noćni klub omoguće isključivo uz prodaju/podelu ulaznica koje su numerisane brojevima od jedan do dozvoljenog broja lica koja istovremeno mogu biti prisutna u objektu.

Naredbom se zabranjuje i konzumacija hrane i pića ispred ugostiteljskih objekata iz kojih se vrši šalterska prodaja hrane putem šaltera.

Novom naredbom, određeno je i vreme dnevnog i noćnog odmora u stambenim i stambeno-poslovnim zgradama na teritoriji grada i to u periodu od 16 časova do pet časova narednog dana.

Privredni subjekti koji obavljaju delatnost u trgovinskim delatnostima su u obavezi da ograniče broj lica koja mogu biti istovremeno prisutna u objektu tako da na svaka četiri metra kvadratna može biti prisutno jedno lice.

Izvor: 021
Foto: Unsplash