Početna Gradske teme Nove obuke u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

Nove obuke u Nacionalnoj službi za zapošljavanje

0

Smiljana Gardinovački iz Odeljenja za obrazovanje i obuke NSZ Novi Sad saopštila je novosti koje nudi Nacionalna Služba za zapošljavanje Novi Sad.

To su obuka uz vaučere i obuke za tri obrazovna profila kod četiri provajdera. U ponudi su obuke za kuvare, za pomoćne kuvare i za frizere (čak i bez srednje škole).

Što se tiče specijalističkih IT obuka koje će se realizovati onlajn, potrebno je da lica koja se nalaze na evidenciji NSZ pristupe sajtu gs.algoritam.org to je softver developer za analitičara podataka za stručnjaka za veštačku inteligenciju i IT administratora. –

Znači, sva nezaposlena lica sa evidencije NSZ pa čak i studenti, mogu da pristupe registraciji i to 1. septembra ove godine jer je planirani početak za obuke 13. septembra, rekla je Gardinovački.

Preko filijale Novi Sadu u toku godine, minimalno 400 lica bude upućeno na obuke preko Edukativnog centra Vlade Vojvodine tako da je ponuda višestruka.

Ove godine će takođe biti opredeljena ponuda specijalističkih informatičkih obuka koje će za naša lica sa evidencije finansirati Grad Novi Sad. Takođe se planira obuka za stare zanate.

Ove obuke su kompletno besplatne dok se za kuvare, pomoćne kuvare i frizere planira i neka nadoknada dok su na obuci, na mesečnom nivou u visini 7 hiljada dinara, dok su im takođe, pokriveni i troškovi sanitarnog pregleda kao i prevoza.

Izvor: RTV.rs
Foto: pixabay