Početna Gradske teme Nove odluke Vlade: Zatvaraju se svi frizerski saloni i kladionice

Nove odluke Vlade: Zatvaraju se svi frizerski saloni i kladionice

Vlada Srbije donela je nove mere za sprečavanja širenja virusa korona, pa je tako zabranila rad objekata i delatnosti koje podrazumevaju blizak fizički kontakt, a u takve delatnosti spadaju frizerski i kozmetički saloni, fitnes klubovi, teretane.

Kako je saopštila Vlada, doneta je odluka o zatvaranju svih kladionica, kockarnica i automat klubova i oni od danas svoju delatnost mogu obavljati isključivo elektronskim putem.

Odlučeno je za određena zanimanja kućna samoizolacija važi 14 dana, umesto 28 – to se odnosi na zdravstvene radnike, zatvorske čuvare, kao i pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i vojske.

“Bitno je naglasiti da se ovom odlukom ne narušava zdravlje pripadnika ovih profesija, već se preventivno produženje kućne samoizolacije na njih neće odnositi”, ističe se u saopštenju Vlade Srbije.

Svoje radne zadatke obavljaće uz potpunu zaštitnu opremu i njihovo zdravstveno stanje će se redovno pratiti, dodaje se u saopštenju.

Vlada je odlučila da zastave na svim javnim institucijama od danas pa do daljeg budu spuštene na pola koplja.

Vlada je navela da će nastaviti da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka i još jednom apelovala na građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bi svi zajedno, kako kažu, što pre iz ove bitke izašli kao pobednici.

Izvor: 021
Foto: Pixabay