Početna Kultura VIDEOMEDEJA: Raspisan konkurs za umetnike i poziv za volontere

VIDEOMEDEJA: Raspisan konkurs za umetnike i poziv za volontere

Raspisan je konkurs za umernike i poziv za volontiranje na 24. Međunarodnom video festivalu VIDEOMEDEJA.

Prijavljivanje se vrši isključivo online, tako da ostajete sigurni, a produktivni.

Konkurs je otvoren od 1. aprila i trajaće do 15. juna 2020. godine, a prijave za volontiranje su otvorene do 1. septembra 2020. godine.​

Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA će se održati u periodu od 8. do 10. oktobra 2020. godine u Novom Sadu. Svi ljubitelji video umetnosti će moći da uživaju u programskom delu festivala koji će i ove godine činiti najnovija i inovativna umetnička dela iz sveta savremene video umetnosti.

Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA je osnovna aktivnost udruženja VIDEOMEDEJA. Ova u potpunosti neprofitna manifestacija održava se svake godine u trajanju od nekoliko dana. Festival se sastoji od takmičarskog programa i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju u Novom Sadu.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2018.

Umetnik može da prijavi više radova.

Nema fiksnih kriterijuma u pogledu teme i forme.

Selekciona komisija neće uzimati u razmatranje jedino radove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

– PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije
– MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, mrežni i socijalno-medijski projekti, audiovizuelni nastupi

Pored toga, bilo bi nam veoma drago da primimo predloge od urednika i producenata/distributera za netakmičarski revijalni deo programa.

Prijave su postavljene na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara. Više o uslovima prijavljivanja može se pronaći na sajtu: http://videomedeja.org/uslovi-prijavljivanja.

Poziv za volontiranje ili praksuna 24. Međunarodnom video festivalu VIDEOMEDEJA bi mogao da bude od koristi i značaja omladinskoj populaciji.

Prijavite se online i steknite profesionalno iskustvo, obaveznu školsku praksu, preporuku Udruženja za video umetnost VIDEOMEDEJA, bogatiju biografiju i iskustvo kroz zanimljiv rad i druženje sa umetnicima i članovima internacionalnog žirija.

Svi zainteresovani za volontiranje na 24. VIDEOMEDEJI mogu da dobiju više informacija putem linka http://videomedeja.org/volonteri.

Ostanite kod kuće i skrenite povremeno misli i na umetnost, budite dobro!

Izvor: NsUživo
Foto: Pixabay