Početna Gradske teme Nove saobraćajnice, biciklističke i pešačke staze na Limanu

Nove saobraćajnice, biciklističke i pešačke staze na Limanu

0

Završena je izgradnja saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom u delu Ulice Ive Andrića i novoplanirane pristupne saobraćajnice poslovnom kompleksu “Lidla”.

Kako navode iz Gradske uprave za građevinsko zemljište, ova investicija obuhvatila je izgradnju saobraćajnice u dužini od 96 metara, sa koje je omogućen pristup trgovinskom lancu. Sem toga, izgrađeno je 567metara pešačkih i 406 metara biciklističkih staza, a izvršeni su i radovi na podzemnoj infrastrukturi koji podrazumevaju izgradnju 989 metara vodovodne mreže i 295 metara fekalne kanalizacije.

Postavljeno je 20 stubova javne rasvete, koji osvetljavaju novoizgrađene saobraćajne površine. Ovaj deo grada hortikulturno je uređen, pri čemu je ozelenjen prostor od 1.950 metara kvadratnih, a važno je napomenuti da je postojeće drveće očuvano, tako da isti broj stabala krasi ovaj novoopremljeni lokalitet.

Vrednost svih izvedenih radova iznosi 84 miliona dinara, a izvođač je, uz stručni nadzor Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, realizovao ovu investiciju i pre ugovorenog roka.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: UGZI