Početna Gradske teme Novi planovi za kaćku radnu zonu, proširuje se građevinsko zemljište

Novi planovi za kaćku radnu zonu, proširuje se građevinsko zemljište

0

Skupština grada bi u petak trebalo da donese odluku o izmenama Prostornog plana Novog Sada koji se odnosi na radnu zonu Kać, čime će se omogućiti lakša realizacija izgradnje pogona nemačke kompanije Continental od 30.000 kvadratnih metara.

Kako se navodi u odluci koja će se naći pred odbornicima, izmenama plana pokriven je prostor od oko 370 hektara zemljišta u okolini Kaća. Više od polovine površine je predviđeno za privredu, dok je 179 hektara namenjeno za poljoprivredno zemljište.

Na ovoj lokaciji, koja se nalazi uz put Novi Sad – Zrenjanin, postoji veći broj parcela i predviđeno je da na njima niknu objekti sekundarne i tercijarne delatnosti sa visinom do jednog sprata.

Promena u odnosu na dosadašnji prostorni plan je ta da dolazi do proširenja radne zone Kaća, tako što deo poljoprivrednog zemljišta postaje građevinsko. Drugim izmenama se, kako su naveli urbanisti, stvaraju uslovi za odgovrajuće infrastrukturno opremanje zone.

Kompanija Continental najavila je otvaranje nove fabrike za proizvodnju automobilske elektronike u radnoj zoni Kać. Ova investicija je vredna 140 miliona evra, a kroz nju će biti zaposleno najmanje 500 radnika. Fabrika bi trebalo da počne da radi tokom 2022. godine.

Izvor: 021
Foto: Pixabay