Početna Gradske teme Novi protest protiv izgradnje zgrade na mestu dečijeg igrališta na Bulevaru oslobođenja

Novi protest protiv izgradnje zgrade na mestu dečijeg igrališta na Bulevaru oslobođenja

Stanari zgrade na Bulevaru oslobođenja 17-25 danas, 11. jula, organizuju protest protiv izgradnje zgrade između Simpa i prodavnice Idea, na mestu gde se trenutno nalazi dečije igralište i nekoliko stabala, starih više desetina godina.

U pozivu na protest navode da se bune zbog “bojazni da će izgradnja zgrade narušiti bezbednost i zdravlje svih u zgradi”.

Skup će se ponovo održati na Bulevaru oslobođenja između Simpa i marketa “Idea” u 19 časova.

Prethodni put, u petak, 5. jula, stanari su se po prvi put okupili kako bi se pobunili protiv poduzimanja radnji na parceli na kojoj se neće graditi objekat, odnosno protiv seče drveća i kolskog prilaza gradilištu preko parkinga u Ulici Save Kovačevića.

Prema saznanjima građana, investitor “Put invest” zatražio je asistenciju policije u izvođenju radova, jer ga, kako su rekli, građani ometaju u tome. Iz tog razloga pozvali su što više komšija da se okupe u ponedeljak u jutarnjim časovima kako bi sprečili dalje radove.

Podsetimo, građani se bune zbog toga što će izgradnjom biti uništeno dečije igrališta sa prostorima za pesak i spravama za igranje. Svesni su da investitor ima sve potrebne papire, ali će nastojati da, kako su rekli, spreče devastiranje svog kraj.

Zbog toga će i stanari ovog dela grada potpisati peticiju, koju će uputiti nadležnima, tražeći sastanak sa njima.

Izvor: 021
Foto: Pixabay