Početna Gradske teme Novi Sad: Četvoro dece za jedan krevetac

Novi Sad: Četvoro dece za jedan krevetac

vrtic-radosno-detinjstvo-deca_500x300
Po upravo završenom konkursu, u vrtiće PU “Radosno detinjstvo” u Novom Sadu primljeno je 1.233 mališana. Njihovi roditelji bi trebalo da se do 30. juna jave u Upravi “Radosnog detinjstva” (Ulica Pavla Simića), kako bi potpisali ugovore i dobili upisnicu.

– Ukoliko to ne učine u predviđenom roku, smatraćemo da su odustali, a upražnjena mesta popuniće deca sa liste čekanja – kažu nadležni u “Radosnom detinjstvu”.

Inače, na konkursu za slobodna mesta u gradskim vrtićima bilo je prijavljeno 4.414 mališana, što znači da je na listi ostao još 3.181.

Roditelji čija deca nisu primljena trebalo bi da sačekaju da istekne upisni rok i da potom provere da li je su sva mesta popunjena. Šansa postoji i kada PU “Radosno detinjstvo” u julu bude zatražilo povećanje upisne liste za 20 odsto.

Ako ni tada ne budu uspeli da svoje dete upišu u neki od objekata ove predškolske ustanove, moći će da konkurišu za subvencije za boravak u privatnim vrtićima.
Po rečima koordinatorke Ružice Svorcan, na minulom konkursu u obzir nisu uzimani zahtevi roditelja, koji su mališane prijavljivali za vrtiće u kojima nije bilo slobodnih mesta, kao ni prijave za osam beba mlađih od šest meseci.

Vrtići, u kojima nije bilo slobodnih mesta, nisu ni bili obuhvaćeni konkursom, a bebe su rođene 1. marta i još nisu napunile šest meseci, što je jedan od uslova za upis. Njih će roditelji moći da upišu od septembra, ukoliko bude bilo slobodnih mesta u jaslicama.

Roditelji predškolaca za koje je program u vrtićima obavezan, moći će da ih prijave od 1. jula, ukoliko to do sada nisu učinili.
Autor: Novine Novosadske