Početna Gradske teme Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra

Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra

0

Grad će neposrednom pogodbom razmeniti nepokretnost sa firmom “Euroinvest NS”, koja zida stambeno-poslovni objekat od četiri sprata sa potkrovljem na uglu Temerinske 49 i Branka Radičevića 1.

Kako se navodi u ugovoru, Grad će predati prizemnu kuću od 39 kvadratnih metara i dva prizmena objekta od 54 i 18 metara kvadratnih, bez odobrenja za gradnju, koji su se koristili za zanatstvo i slične usluge. Oni se nalaze na parceli od 383 kvadratna metra.

U zamenu za te nekretnine, Grad će dobiti dobiti lokal u zgradi koja će biti izgrađena na toj lokaciji. U pitanju je poslovni prostor od 183 kvadratna metra, s tim da će deo veći od 70 kvadrata biti u prizemlju, dok će ostatak prostora biti galerija, sa pogledom na Ulicu Branka Radičevića.

U odluci se navodi da je tržišna vrednost nepokretnosti koju Grad pribavlja 32,8 miliona dinara, dok je vrednost koju predaje 32,7 miliona.

Investitor je u obavezi da budući objekat završi u roku od 16 meseci od dobijanja građevinske dozvole, odnosno najkasnije 20 meseci od zaključenja ugovora. Lokal, koji će biti uknjižen kao javna svojina Novog Sada, treba da bude predat gradu u zadatim rokovima.

Prema podacima iz katastra, “Euroivest NS” na uglu Temerinske i Branka Radičevića ima u vlasništvu parcelu od 782 kvadrata, ali i još nekoliko objekata.

Skupština grada saglasnost na ugovor treba da razmatra na sednici u petak, 2. oktobra.

Izvor: 021
Foto: Printscreen