Početna Gradske teme Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra

Novi Sad daje plac kako bi dobio lokal od 183 kvadratna metra

Grad će neposrednom pogodbom razmeniti nepokretnost sa firmom “Euroinvest NS”, koja zida stambeno-poslovni objekat od četiri sprata sa potkrovljem na uglu Temerinske 49 i Branka Radičevića 1.

Kako se navodi u ugovoru, Grad će predati prizemnu kuću od 39 kvadratnih metara i dva prizmena objekta od 54 i 18 metara kvadratnih, bez odobrenja za gradnju, koji su se koristili za zanatstvo i slične usluge. Oni se nalaze na parceli od 383 kvadratna metra.

U zamenu za te nekretnine, Grad će dobiti dobiti lokal u zgradi koja će biti izgrađena na toj lokaciji. U pitanju je poslovni prostor od 183 kvadratna metra, s tim da će deo veći od 70 kvadrata biti u prizemlju, dok će ostatak prostora biti galerija, sa pogledom na Ulicu Branka Radičevića.

U odluci se navodi da je tržišna vrednost nepokretnosti koju Grad pribavlja 32,8 miliona dinara, dok je vrednost koju predaje 32,7 miliona.

Investitor je u obavezi da budući objekat završi u roku od 16 meseci od dobijanja građevinske dozvole, odnosno najkasnije 20 meseci od zaključenja ugovora. Lokal, koji će biti uknjižen kao javna svojina Novog Sada, treba da bude predat gradu u zadatim rokovima.

Prema podacima iz katastra, “Euroivest NS” na uglu Temerinske i Branka Radičevića ima u vlasništvu parcelu od 782 kvadrata, ali i još nekoliko objekata.

Skupština grada saglasnost na ugovor treba da razmatra na sednici u petak, 2. oktobra.

Izvor: 021
Foto: Printscreen