Početna Gradske teme Projekcija filma o reproduktivnom zdravlju žena sa invaliditetom u Temerinu

Projekcija filma o reproduktivnom zdravlju žena sa invaliditetom u Temerinu

0

Udruženje građana Kap u saradnji sa Organizacijom za podršku ženama sa invaliditetom …IZ KRUGA – VOJVODINA poziva sve zainteresovane na projekciju filma: Unapređenje seksualnih i reproduktivnih prava žena sa invaliditetom – TEMERIN koja je zakazana za petak, 2. oktobar 2020. godine u 9.00 časova u prostorijama Kancelarije za mlade opštine Temerin (Novosadska 352).

Film je nastao u okviru projekta Izgradnja kapaciteta žena sa invaliditetom za zagovaranje njihovih seksualnih i reproduktivnih prava u pet lokalnih zajednica u Srbiji [Kragujevac, Raška, Temerin, Užice, Vranje].

Projekat realizuje Organizacija za podršku ženama sa invaliditetom …IZ KRUGA – VOJVODINA iz Novog Sada uz podršku Populacionog fonda Ujedinjenih nacija i u saradnji sa lokalnim partnerima u svakoj opštini. U opštini Temerin lokalni partner na projektu je Udruženje građana Kap.

Iako nekoliko međunarodnih instrumenata o ljudskim pravima obavezuje državu da preduzme korake za promociju seksualnih i reproduktivnih prava žena sa invaliditetom, ženama s invaliditetom kontinuirano se uskraćuju informacije o seksualnosti, seksualnom zdravlju i reproduktivnim pravima, a usluge zdravstvene zaštite ostaju nepristupačne.

Nakon prezentacije filma sumiraće se prepreke, potencijali i načini za unapređenje položaja žena sa invaliditetom u Temerinu u narednom periodu.

Autor i foto: NSHronika