Početna Gradske teme Novi Sad dobija 10 novih zglobnih autobusa

Novi Sad dobija 10 novih zglobnih autobusa

gsp_autobus_700

Gradsko saobraćajno preduzeće je na javnom tenderu za nabavku 10 zglobnih autobusa kao najpovoljnijeg ponuđača izabrala zemunski “Ikarbus”.

Vrednost ove nabavke je 2,5 miliona evra, a Skupština grada je nedavno dala saglasnost da GSP uzme lizing u toj vrednosti na 60 rata. Novi zglobni autobusi biće tipa IK-218 sa Euro 5 motorom i unutrašnjost će biti kao na nedavno isporučenim solo autobusima. Ugovor će biti potpisan narednih dana i 10 zglobnih autobusa bi trebalo da se nađu na novosadskim ulicama za 140 dana, jer je prema konkursnoj dokumentaciji to rok za isporuku vozila.

Nabavkom ovih vozila, prvih zglobnih autobusa posle desetak godina, gradski prevoznik nastavlja obnovu voznog parka koja se sprovodi u poslednje dve godine, nakon dužeg vremena stagniranja zbog nedostatka novca.

Podsetimo da je početkom meseca stiglo šest solo autobusa vrednih preko 116 miliona dinara i da bi u martu trebalo da stigne još pet solo autobusa čija je ugovorena vrednost 79,8 miliona dinara bez PDV-a, dok je proletos već stiglo pet solo autobusa.

Inače, kupovinom ovih zglobnih autobusa GSP će konačno iz voznog parka izbaciti nekoliko preostalih vozila iz 1981. godine.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs