Početna Sport Zoran Šćepanović: Sa novim igračima bliži smo ostvarenju našeg cilja

Zoran Šćepanović: Sa novim igračima bliži smo ostvarenju našeg cilja

0

Dušan-Jovančić-Nemanja-Miletić-Filip-Malbašić-Zoran-Šćepanović-Milan-Milinković-Dejan-Meleg-i-Milan-Stepanov

Fudbalski klub “Vojvodina” predstavio je juče pojačanja za nastavak sezone. U media centru FC “Vujadin Boškov” u Veterniku, novinarima su se obratili fudbaleri Milan Stepanov, Dejan Meleg, Milan Milinković, Filip Malbašić, Nemanja Miletić i Dušan Jovančić, kao i predsednik kluba Zoran Šćepanović i šef stručnog štaba Nenad Lalatović.

Predsednik FK “Vojvodina” Zoran Šćepanović izjavio je da su igrači koji su pojačali crveno-bele u ovom prelaznom roku bili zajednička želja uprave i sportskog sektora kluba i da će ekipa sa njima biti mnogo bliža svom primarnom zadatku u nastavku sezone, a to je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Tom prilikom, predsednik “Vojvodine” Zoran Šćepanović istakao je da je zadovoljan onim što je do sada urađeno u prelaznom roku, koji još uvek nije završen za crveno-bele.

Igrači koje smo doveli bili su želja sportskog sektora i trenera Lalatovića, ali i svih nas u FK Vojvodina, s obzirom na to da našem klubu priliči da uvek ima visoke ambicije i smatramo da ćemo sa fudbalerima koje smo doveli biti mnogo bliži ostvarenju našeg cilja. Prelazni rok za nas još uvek nije završen, jer smo u razgovoru sa trenerom Lalatovićem konstatovali da treba da pokušamo da dovedemo još dvojicu-trojicu igrača koji bi bili adekvatna pojačanja za Vojvodinu. To ne znači da će bilo kome biti zagarantovano mesto u timu, već jednostavno želimo da pojačamo konkurenciju za sve ono što nas očekuje u Super ligi, Kupu Srbije i kasnije u kvalifikacijama za Ligu Evrope, gde definitivno vidimo sebe i narednog leta. Neki od ovih igrača su se vratili u svoju kuću, dok su neki došli sa velikim ambicijama i željom da ostave trag u Vojvodini, a potom nastave karijeru u nekom velikom evropskom klubu, što je legitimno i ispravno razmišljanje. Svima im želim dobrodošlicu i mnogo uspeha u dresu koji će s ponosom da nose – izjavio je Šćepanović.

Zoran-Šćepanović

Igrač koji je navijačima “Vojvodine” vrlo dobro poznat, bivši reprezentativac Srbije Milan Stepanov, istakao je da je presrećan zbog toga što se, posle 10 godina igranja u inostranstvu, vratio u svoj rodni grad i u klub koji najviše voli.

Jako je lep osećaj vratiti se posle 10 godina u klub u kojem sam napravio prve fudbalske korake. Ja sam dete Vojvodine, ovo je moj klub i tako se i osećam. Drago mi je što klub napreduje iz godine u godinu. Osvojio se toliko željeni pehar u Kupu Srbije, a ove sezone nam je jako malo nedostajalo da izborimo plasman u Ligu Evrope. Za ovih desetak dana, uverio sam se da Vojvodina ima talentovane i perspektivne igrače i da ne treba da brine za budućnost. Oduvek sam govorio da je Vojvodina “rudnik zlata” po pitanju stvaranja mladih igrača i po tom pitanju se ni nakon 10 godina ništa nije promenilo. Uveren sam da ćemo u nekoj od narednih sezona uspeti da izborimo i plasman u grupnu fazu Lige Evrope i tako se predstavimo široj evropskoj fudbalskoj javnosti, što Vojvodina svakako zaslužuje – rekao je Stepanov.

Fudbaler koga takođe nije bilo potrebno posebno predstavljati navijačima Vojvodine je Dejan Meleg, još jedan biser iz omladinske škole “Ilija Pantelić” i član zlatne generacije srpskih omladinaca, koji su 2013. godine osvojili Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Kada se pojavila mogućnost da se vratim u Srbiju i ovde nastavim karijeru, nikada nisam dovodio u pitanje u kom klubu će to da bude. U omladinskom pogonu i prvom timu sam proveo ukupno šest godina, vratio sam se kući i zajedno sa ostatkom tima imam velike ambicije. Mislim da ove sezone možemo da ponovimo uspeh iz 2014. godine i osvojimo Kup Srbije – rekao je Meleg.

Konkurenciju na desnom beku u ovom prelaznom roku pojačao je mladi Milan Milinković. Fudbaler koji je karijeru započeo u “Javoru”, u Vojvodinu je stigao iz ekipe “Jagodine”.

Moje ambicije sa “Vojvodinom” su velike, pošto sam svestan u kakav klub sam došao i kakva su ovde očekivanja. Prelazak u Vojvodinu doživljavam kao veliki iskorak u karijeri, a na meni je da sada što bolje radim i uklopim se u ekipu. Nadam se samo da neće biti povreda, a sve ostalo će doći – rekao je Milinković.

Još jedan igrač koji je ove zime stigao u “Vošu”, a dobro je poznat srpskoj fudbalskoj javnosti, jeste vezista Filip Malbašić. Pažnju na sebe skrenuo je sjajnim partijama u dresu beogradskog “Rada”, odakle je prešao u nemački “Hofenhajm”. Kao član ovog bundesligaša, po jednu sezonu proveo je na pozajmici u “Partizanu” i “Lehiji” iz Gdanjska, da bi se ovog meseca preselio u Novi Sad.

Kada sam razgovarao sa ljudima iz Vojvodine, predočeno mi je da je cilj kluba da se osvoji Kup Srbije i izbori mesto u vrhu tabele u Super ligi, što ćemo zajedno pokušati da ostvarimo. Vojvodina je jedan od tri najbolja srpska kluba i odlično se kotira u Evropi, a svima koji igraju u njoj pruža se mogućnost da kasnije nastave karijeru u nekoj ozbiljnijoj evropskoj ligi. Koliko sam video za ova dva dana, ekipa je kvalitetna i sačinjena od mnogo talentovanih igrača. Na svima nama je da se što bolje uklopimo i izborimo za svoju minutažu – rekao je Malbašić.

Vredno pojačanje za nastavak sezone, “Vojvodina” je dobila i dolaskom Nemanje Miletića. Jedan od najboljih centralnih bekova u ligi bio je među najzaslužnijima za odlične rezultate “Borca” minule polusezone, pa će sa njim “Vošina” odbrana sigurno biti mnogo čvršća u nastavku sezone.

Pre sedam dana sam došao u Vojvodinu, klub koji ima veliku tradiciju. Iskreno, očekujem da ćemo sezonu završiti među prva tri na tabeli i da ćemo osvojiti Kup. Na treninzima ću se zalagati maksimalno, a da li ću igrati ili ne, zavisi isključivo od šefa – istakao je Miletić.

Još jedan igrač koji je ove zime iz “Borca” prešao u Vojvodinu je Dušan Jovančić. Ovaj defanzivni vezni fudbaler spada u tip igrača koje svaki trener voli da ima u svom timu, s obzirom na to da jednako dobro igra u oba smera i mnogo pomaže ekipi i u defanzivnim i u ofanzivnim akcijama.

Želim da se zahvalim ljudima iz Vojvodine na tome što su mi ukazali šansu da postanem član ovog velikog kluba. Pravi se dobra ekipa i mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto veliko ove godine. Daću sve od sebe da opravdam poverenje uprave kluba i trenera Lalatovića i nadam se najboljem – istakao je Jovančić.

Fudbaleri “Vojvodine” otputovaće danas na pripreme u Belek, gde će boraviti do devetog februara i za to vreme odigrati šest prijateljskih utakmica.

Izvor: www.fkvojvodina.rs
Foto: www.fkvojvodina.rs