Početna Gradske teme Novi Sad dobija novi bioskop

Novi Sad dobija novi bioskop

0

Otvaranje “Cineplexx Promenade” planirano je za polovinu novembra u istoimenom novom tržnom centru.

U “Areni Cineplex” napominju da nakon višemesečnih radova, značajno uloženih sredstava i resursa, srpska Atina dobija novi bioskop urađen prema poslednjim standardima uz najnoviju tehnologiju bioskopske industrije.

Svečano otvaranje “Cineplexx Promenade” zakazano je za polovinu novembra uz specijalnu projekciju domaćeg filma “Južni vetar” kada će bioskop ugostiti autosku i glumačku ekipu ovog filma koja će pozdraviti publiku i uveličati početak rada bioskopa.

Bioskop “Cineplexx Promenada” će imati osam sala kapaciteta od 1.246 sedišta. Jedna od sala biće opremljena superiornom MX4D tehnologijom, odobrenom od strane holivudskih studija koji prikazuju blokbastere u 4D tehnologiji sa čak 14 različitih specijalnih efekata.

– Nakon sedam godina koliko smo prisutni na srpskom tržištu, sa zadovoljstvom dodajemo Novi Sad i novi bioskop u “Promenadi” na listu postojećih bioskopa u zemlji. Zajedno sa našim partnerima iz “Art Viste” pružićemo savršeno bioskopsko iskustvo posetiocima, kako i dolikuje liderima na tržištu – izjavio je Kristof Papousek, rukovodeći partner kompanije “Cineplexx International”.

Sve sale će biti opremljene RealD 3D sistemom, najnovijim laserskim projektorima, kao i vrhunskim procesorima zvuka. U holu bioskopa posetiocima će biti na raspolaganju prvi put u Novom Sadu svojevrsna zabava u vidu Virtual Reality-ja. Svi ljubitelji bioskopa biće u prilici da iskuse gledanje filmova u potpuno drugačijem položaju, ležeći u udobnim sofama, ekskluzivno u “Cineplexx Promenadi”. Zaljubljeni parovi će imati priliku da film sve vreme gledaju zagrljeni u specijalnim, ljubavnim sedištima, koja će biti zastupljena u svim salama, a poseban komfor pružiće specijalna VIP sedišta sa dodatkom taburea za noge.

“Cineplexx Promenada” predstavlja zajedničku saradnju “Cineplexx-a”, austrijske bioskopske grupacije sa preko pet decenija iskustva u filmskoj industriji i “Art Viste” iz Beograda, najuspešnije domaće kompanije u prikazivačkoj delatnosti koja je na tržištu prisutna više od 20 godina.

Danas “Cineplexx” mrežu čini 42 multipleksa i šest tradicionalnih bioskopa u Austriji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Grčkoj, Albaniji i Italiji sa više od 300 sala. Četiri buduća multipleksa su trenutno u izgradnji. Tokom 2017. godine, “Cineplexx” bioskopi ugostili su oko 12 miliona posetilaca.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay