Početna Gradske teme Novi Sad dobija novi naučni centar

Novi Sad dobija novi naučni centar

naucni_centar_novi_sad

Novi Sad dobija prvi naučno-istraživački centar u kojem će raditi naučnici iz društvenih i humanističkih nauka. Centar ima regionalni karakter i biće domaćin međunarodnih i domaćih kongresa i projekata u oblasti nauke.

Proširujući obim aktivnosti i fokusiranost ka saradnji na međunarodnom i na nacionalnom nivou, otvaranje centra u Novom Sadu predstavlja značajan korak ka umrežavanju humanističkih i društvenih nauka u akademskim zajednicama u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi. Otvaranjem Istraživačke organizacione jedinice IFDT-a u Novom Sadu, pospešiće se saradnja sa relevantnim katedrama Univerziteta i omogućiti veće prisustvo istraživača i naučnika u javnom životu, sledeći pritom angažovanost Instituta u proteklih nekoliko godina. Pokrajina tako konačno dobija i svoj prvi naučno-istraživački institut iz oblasti humanistike i društvene teorije – navode osnivači, Institut za filozofiju i društvenu teoriju (IFDT).

Centar će biti otvoren ovog meseca, a u IFDT pozivaju sve koji žele da realizuju svoje ideje i projekte da im se pridruže u novom objektu.

Izvor: 021.rs
Foto: Promo