Početna Gradske teme Novi Sad dobija Prolaz Pekinške patke i Plato Vujadina Boškova

Novi Sad dobija Prolaz Pekinške patke i Plato Vujadina Boškova

ThinkstockPhotos-Novi Sad (1)

Komisija za nazive delova naseljenih mesta i javnih službi Skupštine grada prihvatila je juče na sednici sve predloge naziva ulica, prolaza i platoa u Novom Sadu i okolnim naseljima.

Tako će se prolaz između Poštanske i Jevrejske ulice zvati Prolaz Pekinške patke, a prolaz koji povezuje Zmaj Jovinu i Ulicu Ilije Ognjanovića dobiće ime po istaknutom filmskom i pozorišnom glumcu Ivanu Hajtlu.

Plato ispred Sportskog i poslovnog centra “Vojvodina”, između stadiona “Karađorđe” i ulica Dimitrija Tucovića i Maksima Gorkog ubuduće će nositi naziv Vujadin Boškov, po proslavljenom igraču FK “Vojvodina”.

Ulica Sajlovo 30 ubuduće će se zvati po Milenku Pavloviću, pilotu potpukovniku komandantu 204. lovačkog puka, koji je izgubio život braneći okolinu Valjeva od NATO bombardera 1999. godine. Dve ulice u Sremskoj Kamenici koje do sada nisu imale ime, nazvaće se Ulica dudova i Ulica vinska.

U Ledincima jedna ulica će biti nazvana po osmogodišnjoj devojčici Mariji Jovanović, koja je na svirep način ubijena 2010. godine.

Konačnu odluku o ovim predlozima doneće gradski parlament na narednom zasedanju.

Izvor: Dnevnik.rs
Foto: ThinkstockPhotos