Početna Gradske teme Novi Sad dobija Trg jarbola na Limanu

Novi Sad dobija Trg jarbola na Limanu

Grad će izdvojiti 190 miliona dinara za opremanje Trga jarbola u Limanskom parku, za kupovinu velikih slova za natpis „Novi Sad“, kao i za drugu opremu. Oprema se, kako piše 021.rs, nabavlja u sklopu pripremanja Novog Sada za 2022. godinu, kada će poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Najzanimljivija novina je Trg jarbola, koji predviđa kupovinu 49 jarbola visokih osam metara, koji će se nalaziti na ulazu u Limanski park, sa Bulevara oslobođenja i imaće umetničke zastave. Tenderom je predviđeno i postavljanje jarbola visokih 10 metara, sa većim zastavama, na dva ulazna pravca u grad – na Mišeluku, iznad tunela, i kod novog Žeželjevog mosta.

Grad kupuje i slova za natpis „Novi Sad“, koji će biti gotovo dva metra visok i dug 13 metara, a nalaziće se na kružnom toku kod Žeželjevog mosta sa bačke strane i kod fabrike Aptiv. Još veća slova, visoka tri metra i druga 20 metara, biće postavljena na Mišeluku iznad Mosta slobode, a biće nabavljena i nešto manja slova, koja će se nalaziti na ulazu u Novi Sad, kod TC „Rodić“, piše 021.rs.

Javnom nabavkom je predviđeno i da se nabavi razni urbani mobilijar sa klupama na 12 lokacija u gradu, uglavnom u parkovima. Kupuju se i digitalni časovnici koji će biti postavljeni na više lokacija u gradu. Biće kupljene i pumpe za bicikle sa javnim časovnicima, koje će biti instalirane na nekoliko gradskih mesta – kod Rektorata, Varadinskog mosta, Štranda, hotela „Šeraton“, na autobuskoj stanici u Radomira Raše Radujkova, preko puta Satelitske pijace, u Futoškom parku, kod TC „Promenada“ i kod Univerexporta u Futoškoj 40-44.

Predviđeno je i da se Kreativni distrikt, odnosno Kineska četvrt, posebno opremi informacionim tablama i klupama. Između ostalog, biće kupljene i 1,9 metara visoke svetleće mape koje će se nalaziti na nekoliko lokacija u gradu, kao i devet tabli dobrodošlice koje će se postaviti na prilazima Novom Sadu.

Izvor: 021
Foto: Wikipedia