Početna Gradske teme Novi Sad dobio novu pešačku zonu

Novi Sad dobio novu pešačku zonu

Novi Sad je po prvi put od osamdesetih godina kada je centar zatvoren za automobile, dobio novu pešačku zonu, saznaje 021.

Naime, Poštanska ulica od juče je zatvorena za vozila. Mada iz Gradske uprave nije bilo obaveštenja o pretvaranju Poštanske ulice u pešačku zonu, kako se reporter 021 uverio, na početku i na kraju ove slepe ulice su postavljeni saobraćajni znaci.

Takođe, prema svedočenju stanara i radnika iz nekoliko lokala u ovoj ulici, danas su dolazili saobraćajna policija i inspekcije kako bi kaznili one koji ne poštuju zabranu ulaska u ulicu. Ipak, prema rečima stanara, niko nije kažnjen, jer su inspektori nakon rasprave sa vozačima odustali od te namere jer u Poštanskoj ulici i dalje stoje table da je tu plava zona parkiranja. Uutomobili koji su jutros bili parkirani u toj ulici imali su ili već plaćen parking ili godišnju parking kartu.

Inače, novčana kazna za parkiranje u pešačkoj zoni kreće se od 6.000 do 20.000 dinara.

Građani kažu i da su im saobraćajci rekli da kao stanari ili korisnici poslovni prostora treba da podnesu zahtev gradskoj upravi da dobiju dozvole za ulazak vozilom u pešačku zonu.

Pored toga što je Poštanska ulica iznenada postala druga pešačka zona u Novom Sadu, kroz prolaz koji ovu ulicu spaja sa Jevrejskom, ucrtana je bicisklistička staza. Ova staza za bicikliste dužine od oko 20 metara počinje u Jevrejskoj i završava se odmah posle prolaza. Ni o ovoj biciklističkoj stazi nije bilo nikakvih obaveštenja iz Gradske uprave.

Dodajmo i da su za 021.rs u Upravi za građevinsko zemljište i investicije najavili da će Poštanska ulica uskoro postati pešačko-biciklistička i da se radi tehnička dokumentacija pred njenu rekonstrukciju. Međutim, kako se sada ispostavilo, saobraćajni znaci su postavljeni pre nego što je išta od ovoga urađeno.

Izvor: 021.rs