Početna Gradske teme Novi Sad drugi po broju zaraženih, novoobolelih sve više

Novi Sad drugi po broju zaraženih, novoobolelih sve više

0

Novi Sad je drugi grad u Srbiji po broju zaraženih korona virusom, posle Beograda, ali ovoga puta sa još većim brojem novoobolelih.

U poslednja 24 sata virus je otkriven kod 111 Novosađana, dok ih je dan ranije bilo 95.

Kao i prethodnih dana, najviše zaraženih je u Beogradu – 684, dok je treći grad po broju novozaraženih Kragujevac, u kojem je 100 osoba bilo pozitivno na kovid-19.

Sledi Kraljevo sa 45, Valjevo 38, Niš 28, Bor 23, dok ostala mesta imaju manje od 20 novozaraženih.

Danas takozvani Konov koeficijent, onosno broj zaraženih u odnosu na broj testiranih, koji je važan epidemiološki indikator, iznosi rekordnih 22,16 odsto.

Proteklih dana došlo je do naglog skoka broja obolelih, a kako je istakao epidemiolog Predrag Kon, očekuje se da će taj broj nastaviti da raste narednih desetak dana i mogao bi da dostigne više od 2.000 novoobolelih dnevno, a da će broj preminulih postati dvocifren.

U KCV se leči 76 obolelih

U Kliničkom centru Vojvodine trenutno se leči 76 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od kovida-19.

Kod jednog pacijenta lečenje zahteva primenu mehaničke ventilacije.

Prethodne podatke, KCV je izneo u petak, kada je na lečenju bilo 50 obolelih od korone. Tada su saopštili da se u Kliničkom centru Vojvodine “rapidno povećava broj ambulantnih pregleda i prijema na bolničko lečenje pacijenata obolelih od kovid-19 virusne infekcije, te Klinički centar Vojvodine veoma brzim tempom puni svoje kapacitete i dodatno opterećuje resurse”.

Podsetimo, u poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano 6.539 osoba, a infekcija je potvrđena kod 1.449. Preminulo je šestoro obolelih.

Izvor: 021, Blic
Foto: Pixabay