Početna Gradske teme Novi Sad ipak dobija garažu kod Muzeja Vojvodine

Novi Sad ipak dobija garažu kod Muzeja Vojvodine

Jedan od strateških planova “Parking servisa” za naredne godine je izgradnja nadzemne garaže pored Muzeja Vojvodine.

Kako se navodi u dugoročnom i srednjoročnom planu poslovne strategije i razvoja ovog preduzeća do 2026. godine, za 2018. godinu je planirano izdvajanje 29,8 miliona dinara za gradnju garaže, a 2019. godine još 50 miliona dinara u istu svrhu.

Ovo je i najveće finansijsko ulaganje koje Parking servis planira u narednim godinama. S druge strane, sam plan ne daje detaljnije informacije za period posle 2019. godine. Jedino što se može videti, pored gradnje garaže kod Muzeja Vojvodine, je da se do 2019. godine planira dalje proširenje sistema javnih gradskih bicikala, a za ostale godine nema ništa navedeno. Doduše, u delu koji se odnosi na broj zaposlenih se predviđa da krajem 2026. godine preduzeće ima manje zaposlenih, odnosno 182 umesto sadašnjih 216 radnika.

To što je “Parking servis” gradnju garaže kod Muzeja Vojvodine uvrstio u svoj desetogodišnji plan govori posredno o tome da novosadska uprava nije odustala od ideje da se na ovoj lokaciji napravi mesto za parkiranje vozila uprkos protivljenju građana i obećanju da se to neće dogoditi.

Podsetimo da su građani koji su se pobunili protiv garaže nedavno saopštili da su usmeno dobili informaciju u Urbanizmu da se odustalo od garaže. Takođe, nedavno je ova površina uređena za istrčavanje pasa.

Izvor: 021.rs

Foto: Ilustracija/Pixabay

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here