Početna Kultura Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika: Počele jubilarne 60. Zmajeve dečije igre

Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika: Počele jubilarne 60. Zmajeve dečije igre

Jubilarne 60. Zmajeve dečije igre počele su juče pod sloganom “Deco moja svekolika, počuvajte svog jezika“.

Gradonačelnik Vučević je rekao da je Novi Sad izuzetno ponosan što je grad domaćin Zmajevih dečjih igara, kvalitetnog festivala koji tradicionalno okuplja najmlađe.

Zmajeve dečje igre su sačuvale svoj identitet i svoj kvalitet. Želim da narednih dana u centru Novog Sada caruje dečja graja, dečji osmesi, pesma, recitacije, da deca, njihovi roditelji i svi ljudi koji su ceo život posvetili deci, pisci, pesnici, dramaturzi, scenaristi, slikari, profesori, vaspitači, uživaju u našem gradu“, rekao je Vučević.

Direktor Zmajevih dečjih igara Dušan Đurđev složio se da su se proteklih decenija menjali sistemi, ljudi, države, ali jedina stvar koja se nije menjala su, kako je naglasio, upravo deca.

Uvek će dolaziti nove generacije, ako su neke kulturne manifestacije prevazišle sebe, Igre ne mogu nikada da prevaziđu jer će dece uvek biti“, kazao je Đurđev.

Na svečanosti u Gradskoj kući Đurđev je Vučeviću uručio poklon, malu drvenu stolicu, kao simbol koji asocira na dečju pesmicu “Mali konjanik”, koju je napisao Jovan Jovanović Zmaj.

Zmajeve dečje igre trajaće do nedelju, 11. juna. Program manifestacije možete pronaći OVDE.

Izvor: 021.rs

Foto: Facebook/Zmajeve dečje igre

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here